alla ni...

Helgen har i princip spenderats i sangen. Varit helt utan energi. Befunnit mig nagonstans mittimellan. Inte vaken, inte sovandes, bara massa drommar. For forsta gangen sen jag kom hit kanner jag hur mycket jag saknar mina vanner hemma. Saknar er verkligen! Onskar alla som star mig nara kunde komma hit och spendera tid med mig nu.

Imorgon ska jag ta mig samman och aka in till Brisbane (om jag lyckas ta mig ur sangen dvs). Och senare i veckan vantar skidor (antligen!), jobb, shopping och annat som jag inte vill skriva om har. 

 
Jag och saknade Elin pa tranan innan jag akte hit.


27 november

Dag trettioatta. Haller knappt rakningen langre, dagarna flyger forbi. De senaste dagarna har till mesta del gatt till jobbletande. Gatt runt, pratat och lamnat mitt cv pa de flesta tankbara stallen. Har aven hunnit med lite sol och bad vid South bank, en tripp till Surfers Paradise och en del shopping. Besokte Garden city, ett stort shoppingcenter, idag for att kopa lite saker infor jul. Kommer kannas helt fel att fira jul har. Palmer, stander och fargglada vaxter skapar inte speciellt mycket julstamning. Sanger som 'i dreaming of a white christmas' kanns bara helt fel. Manga har har aldrig satt sno. Pa sondag ar det forsta advent, da ska jag kopa glogg och pepparkaksdeg pa Ikea, vanta till solen gatt ner och bortse fran att det ar narmare trettio grader ute. Kanske kan det bidra till lite julstamning. Langtar inte till Sverige. Grattis till syster som klarade korkortet, bra Sophia!   

 
 


Sydney

Sydney – ett tag sedan nu men tänkte ändå skriva en rad om min weekend i denna otroliga stad. Jag och Filippa började vår resa tidigt en torsdag morgon. Hade varit ut kvällen innan vilket innebar ynka två timmars sömn innan jag med ett ryck vaknade och kom på att jag glömt mitt pass hemma. Skulle åka till flygplatsen strax efter fem och kände hur paniken spred sig inombords. Väckte Filippa som ringde flygbolaget. Något pass skulle jag inte behöva, ett vanligt id var tillräckligt, och jag kunde lugnt andas ut. Cirka fem timmar senare, efter ett något försenat flyg, befann vi oss i Sydney. Hade bokat rum på ett hostel mitt i chinatown därav massor av asiater, konstiga skrifter, språk och mat. Som att befinna sig någon annanstans och inte i Australien. Gick man några kvarter ändrades dock allting och man omringades istället av stora gallerior, affärer, vackra byggnader och parker. De första två dagarna ägnade vi helt åt att vara riktigt turistiga. Första kvällen åt vi känguru och morgonen därpå gick vi runt i staden, kikade på Operahuset och gick Harbour Bridge.  Dag tre ägnades helt åt shopping och dag fyra och fem var det strand, surf och sol som gällde. Åkte både till Bondi och Manly beach. Kvällarna gick till att träffa bekanta, äta god mat, dricka vin, drinkar och goon, besöka gayklubbar och se crabrace på Scubar. Sista morgonen, tisdag, åt vi en sista frukost på Starbucks innan det var dags att bege oss åt olika håll. Jag tog flyget tillbaka till Brisbane och för Filippa väntade Sverige och sköna Åre. Tack för en trevlig resa vännen!


Jag och Filippa, Operahuset i bakgrunden

Vin, middag och sjukaste utsikten!
Harbouir Bridge, Operahuset, staden ....  


Söderhamn/Söderhamn, Anton och jag


Sydney

Gaaaalen kvall pa Regatta igar.
Tva timmar somn innan vi begav oss till Brisbane airport for flyg till Sydney. 
Underbar stad.
Fem harliga dagar att vanta. 
Ikvall ska vi ata kangru till middag.
Livet leker.   

Skydive Byron Bay

Vi hoppade från 14 000 feet och överlevde. Känslan var obeskrivlig och helt galen. Nu vet jag varför vissa människor älskar att hoppa ur fint fungerande flygplan. Att falla och se allt från en sådan höjd var mer än helt fantastiskt.

Efteråt la vi oss på stranden en stund för att varva ner och sedan gick vi längst stranden och i skogen till Cape Byron. Otroligt vackert! Sedan var det dags för sista måltiden ute och sista kvällen.  




Byron Bay

Surfmecka. En stad där allting kretsar kring strand, surf, sol och party. Helt galet och otroligt vackert. Dehär är en plats där jag absolut vill spendera mer tid. Dock regnade det de första två dagarna så vi spenderade tiden i staden bland butiker och kaféer istället. Trotsade dessutom regnet under några timmar för surfing. Ganska knäppt av oss då det åskade och blixtrade för fullt. Fast fick alla fall beachen nästan för oss själva. Bara de riktiga surffantasterna som trotsade regnet likt oss.


 
 
 


Surfers Paradise – Nimbin – Byron Bay

Början på min och Filippas resa.

Besökte Surfers Paradise för fika, mys och shopping. Riktigt trevligt ställe. Stor beach, bra shopping, party och massa trevliga människor. En plats där jag gärna skulle spenderar mer tid.

Lämnade kusten för en sväng in i landet. Mot och till Nimbin. Kan vara det sjukaste någonsin. En liten stad, eller ska man kalla det by, som enbart består av hippa människor, droger och andra sjuka saker. Fick frågor i stil med ”vill ni köpa marijuana tjejer” av var och varannan människa. Något värt att se.

Åkte från Nimbin (där vi av någon anledning kände oss snäppet vilsen) över landsbygden, som till mesta dels bestod av gröna kullar, kossor och skog, mot Byron Bay. Checkade in på hostelet där vi skulle bo för att sedan fixa oss och ge oss ut på staden.





Australien

Nu ar det dags att bege sig. Forsta stopp Surfers paradise darefter Nimbin och tillslut Byron Bay. Underbart!  


RSS 2.0