29 juni

Det är måndag och jag är inne på min åttonde dag här. Tre dagar kvar och sen drar vi till Milano, ska bli riktigt roligt. Har haft en skön dag idag. Klev upp tidigt i morse och begav mig till sjön. Strålande sol, vindstilla och gassande värme. Kunde inte bli mycket bätter och det är under sådanna stunder vattenskidor är absolut finast. På lunchen låg jag dessutom en stund vid poolen och läste. Har snart läst en hel bok vilket inte hör till vanligheten. Gillar egentligen inte att läs men nu är det faktiskt ganska kul. Tränar man mycket kan det vara skönt att lägga sig ner och ta det lugnt en stund. Efter lunchen cyklade vi ut till sjön igen för att träna mer och nu sitter jag här. Har en lugn kväll att vänta. Ska lägga mig och se The Holiday om en stund och därefter krypa ner i sängen och ladda inför morgondagen.


Jag Henrik Mickis

Italien - dag sju

Kom nyss tillbaka efter en två timmar lång promenad på stranden. Riktigt skönt att samla tankarna och bara njuta av solen och värmen. Tog ledigt från all träning denna eftermiddag för att göra lite annat. Dagarna av träning sliter, känner mig som en sextio årig kärring i kroppen eller snarare som jag tror att en sådan känner sig. I vilket fall är det riktigt skönt att bara ta det lugnt, promenera, bada i poolen och göra sådant som man i vanliga fall gör när man semestrar. Tänkte kanske ta en sväng på stan och kika lite nu, en glass skulle inte sitta helt fel.


Bilder från när vi badade i poolen tidigare idag
Oskar, jag och Henrik


Oskar och Henrik

Jag och Henrik

Mickis och Oskar


Underbara tider

Livet leker fortfarande här i Italien. Bortsätt från att jag liknar en kräfta och har sådan träningsvärk att jag knappt tar mig ut sängen, men de är väl smällar man får ta. Träningen går även bättre. Har suttit fast ett tag och kämpat med samma saker men äntligen börjar det släppa vilket känns mycket lättande. Det är ju såhär i början av säsongen man helst vill göra framsteg och åka riktigt bra. 

Kom nyss hem, har varit till Milano Marittima för att fika och shoppa. Åt världens godaste och största glass men köpte dessvärre ingenting.Tänkte spara mina pengar till jag åker till Milano nästa helg. Känns som att de kan komma till bättre användning där.


henrik, oskar och oskars tjej mickis som kom tidigare idag

påväg till staden

glass, glass, glass ...

Italien - dag tre

Har nyss varit och ätit glass med Oskar och Henrik vid en bar i närheten. Jag älskar glass och måste säga att italiensk glass är den absolut bästa. Tänk om de hade så god glass hemma, då vet jag någon som skulle rulla fram inom snar framtid. Fast de är såklart inte bara glassen här som är ovanligt bra. Italien är verkligen fint och jag trivs som fisken i vattnet. Kliver upp varje morgon, hotellfrukost, cyklar ner till sjön och tränar, trerätters lunch, vattenskidor, trerätters middag och därefter gör man vad man känner för. Första kvällen vad jag och killarna ut och tog en öl och dan efter de var vi in till stan, fikade och kollade affärer. Ibland är man så trött efter all sol och allt vattenskidåkande att man slocknar direkt efter middagen. Fast en lång natts sömn är inte helt fel de heller. Kan knappt ha de bättre även om jag saknar en del där hemma väldigt mycket.



Italien

Det är kväll och jag sitter på hotellet i Ravenna. Imorse körde mamma och Staffan mig från Södehamn till Skavsta flygplats där jag checkade in och satte mig på planet påväg mot Rimini i Italien. Sov hela resan och vaknade lagom till landning. Men när planet flög in över landningsbanan och precis skulle landa tog de fart igen och vi flög åter upp i luften. Anledningen till detta var att det tydligen var fåglar på landningsbanan. Humm. Inte nog med det, dessa fåglar tog dessutom ett bra tag att få bort vilket bidrig till trettio minuters försening. Kändes ju lite onödigt. Men nu är jag allafall framme och har nyss ätit middag med folket här. Ska snart bege mig till rummet och krypa ner i sängen. Imorgon väntas träning och förhoppningsvis sol.


Jag Fanny och Maddis när vi var här för ett år sedan

Midsommar

I onsdags kväll åkte jag tillsammans med Sebastian till Söderhamns skärgård där min familj nyligen byggt en ny sommarstuga. Grillade och hade det supermysigt. På tordagen åkte vi in till staden och kikade lite innan vi senare på kvällen begav oss till Gävle för att se filmen Baksmällan på bio. Garvade från början till slut och kan inte annat säga än att den var riktigt rolig. Dagen efter, självaste midsommarafton, åkte vi åter ut till skärgården där vi bara myste och tog det lugnt. Skönaste dagen på länge och en för mig lyckat midsommarfirande.  


Studenten

Då var dedär som man längtat så länge efter över. Känns fortfarande, trots att det gått flera dagar, något konstigt. Jag har tagit studenten. Hade förväntat mig en hel del ångest såhär efteråt men istället fylls jag av enorm lättnad. Känns så skönt att lämna allt bakom sig och gå vidare. Behöver något nytt, något spännande. I sommar blir det bara vattenskidor som gäller och sen i höst händer förhoppningsvis något riktikgt roligt. Tänker inte plugga, det är jag alldeles för less på. Utan det som händer ska förbli en hemlighet ett litet tag till, allafall till det är helt säkert att det blir av.







Imorgon tar jag studenten

Som man längtat efter dessa tider och nu är de snart över. Imorgon är den dagen som så länge varit målet. Imorgon tar jag och många av mina vänner studenten. Tiden här i Fagersta har gått så snabbt och det är svårt att tänka sig att jag bott här i tre år. Kommer ihåg när jag flyttade hit, när allting var nytt. Hur nervös jag var inför min första dag i skolan och hur det kändes att flytta in i sin allra första lägenhet. Hur snabbt jag fick nya vänner och hur dessa sedan kom att betyda så mycket för mig. Visst har det många gånger varit tufft och ibland riktigt hårt. Men tiden här har gett mig så mycket och jag är inte längre den samma. Nu är jag inte bara äldre utan även säkrare och starkare. Redo för nya utmaningar och förväntansfull för vad som komma skall. Trodde faktiskt att det skulle vara svårare att släppa taget om allt vad gymnasietiden inneburit och de är med blandade känslor jag tar farväl av allt detta. Alltid kommer jag kunna tänka tillbaka på denna tid och minnas alla de stunder, människor och framsteg med glädje.

Studentvecka

Måndag: tråkigt och trist i Fagersta så jag satte mig i bilen och begav mig till hemstaden Söderhamn där alla gamla vänner och klasskompisar var i full gång med studentfirandet. Åkte till Stenö där vi spenderade kvällen och natten på en stor sandstrand vid havet. Supermycket trevliga människor, både gamla och nya ansikten. Hade verkligen en jättetrevlig kväll och dedär med att flytta hem igen känns inte alls speciellt jobbigt längre.

Tisdag: kollade på när mina söderhamnsvänner hade den så kallade skattjakten innan jag åter begav mig till Fagersta. Väl där gjorde jag mig iordning, plockade undan i lägenheten och korkade upp. Jag och min granne Johan hade nämligen styrt fest vilket är perfekt då vi tagit bort mellanväggen på våran balkong och gjort de annars två delarna till en stor. Man kan då springa fram och tillbaka utan att störa grannarna i trappuppgången. Massor med människor kom och kvällen blev lyckad.

Onsdag: Alexandra fyllde nitton år och jag åkte till Norberg för att fira, grilla och umgås. Det var även tältning på skolområdet för alla studenter så efter födelsedagsfirandet åkte jag dit för att se vad som hände. Vädret var väl inte allt för bra men ändå var det en hel del människor där. Blev kvar där några timmar innan jag gick hem till Floravägen för att sova.

Torsdag: superlugn och mysig dag som till största del spenderades med Sebastian. Hyrde film och käkade massor med godis på förmiddagen för att senare styra  mot Hedemora och middag på donken. Senare på kvällen hämtade jag upp Elin på tågstationen och spenderade kvällen tillsammans med henne.  





Karlstad

Tävlingen och dagen i Karlstad blev lyckad även om inte åkningen gick allt för bra. Efter finalen gick vi till våra hotellrum för att fixa oss och sedan äta middag. Därefter väntade det som skulle vara tävlingens bankett eller mer efterfest. Gick till en av stadens ställen där vi tog en drink och umgicks. Hade en trevlig stund och därmed en bra avslutning på dagen.


Slalomtävling i Karlstad

Igår åkte jag tillsammans med Oskar och Markus till Borgvik, Värmland, för att träna tillsammans med min bästa Madeleine och Johan som redan fanns på plats. Vi bodde och övernattade hemma hos Johans familj. Hans pappa bjöd på en supergod middag bestående av toast med skaldjursröra på till förrätt och grillat kött med potatisklyftor och sås till huvudrätt. Trevlig kväll som efter middagen spenderades i soffan med massa godis och popcorn.  

För tillfället befinner jag mig på en slalomcup i Karlstad. Tävlingen hålls på ån som rinner genom staden och det är superfint här även om förhållandena är något speciella. På plats befinner sig de bäst rankade i Sverige. Åkte utslag tidigare idag vilket inte gick speciellt bra. Får skylla på att jag varit sjuk de senaste veckorna och bara åkt tre gånger sedan jag kom hem till Sverige. Sen får jag helt enkelt visa vad jag går för i Milano om några veckor då jag ska dit och tävla. Elin och jag var nyss och kollade lite affärer och shoppade. Nu väntas finalen som jag ska se på och sen ska vi på tävlingens bankett. Kan bli riktigt roligt. 

 
Elin innan utslaget i morse

vattnet där vi åkte

Efter ett något tråkigt åk


 


Studentfest #3

I onsdags gick sista studentfesten av stapeln. Denna gång med temat "så har du aldrig sett mig förr". Kan jag inte påstå att jag gick in för temat till fullo. Men hade ny frisyr då jag varit hos frisören tidigare på dagen där hon klippte, fixade och satte i förlängning. Sen hade jag en ny vit klänning med ett brunt bälte i midjan, nya skor i brunt och guld samt guldiga smycken. Så en ny look var det ju alltid. Började hemma hos mig där vi fixade oss och korkade upp för att sedan vandra vidare hem till en kille i min klass på förfest. Vid elvasnåret ringde vi taxi och begav oss till själva studentfesten. Massor med glada (och mindre glada) människor fanns på plats vilket gjorde kvällen.





Grillning

Grillkvällen med de bästa blev bra. Satt på klipporna hela kvällen, grillade, badade, myste och snackade massor med skit. Solen lyste på oss hela eftermiddagen och när den gått ner lindade vi in oss i våra filtar vilket var jättemysigt. Toppensällskap, vädret och god mat förgyllde och gjorde min kväll riktigt trevlig. När jag senare på kvällen begav mig hem till Floravägen möttes jag av fest och galna människor vilket resulterade i en ganska vriden natt. Tänker inte berätta mer om den saken.  




Första juni

Fortfarande blöt i håret och trött som attan sitter jag nu hemma efter årets två första åk i Sverige. Ingen vidare succe, gick som förväntat, det vill säga mindre bra. Men roligt var det och vädret var strålande. Riktigt skönt. Ska göra mig i ordning nu och bege mig till en liten sjö med klipphäll där jag och några av de bästa ska grilla, bada och mysa. Kommer att bli toppen!


Johan och Madeleine

Shopping och firande i Stockholm

Min lördag tillsammans med mormor blev riktigt lyckad. Hittade min studentklänning redan i andra affären vilket var riktigt skönt. Därefter lunchade vi på NK och kunde, istället för att enbart leta klänning, läga tiden på annat. Gick runt på stan och spenderade pengar på diverse saker, mestadels kläder, smycken och skor. Sedan, efter en lång dag på stan åkte vi hem och gjorde oss i ordning för kvällens evenemang. Var bjudna till Malin Söderströms födelsedagsfirande som hölls på Moderna museet på Skeppsholmen. Vädret var strålande och flertalet människor befann sig på plats. Samtalade, åt och hade det trevligt. Maten var fantastisk vilket inte var speciellt konstigt, Malin är nämligen författare till ett flertal kockböcker, medlem i Svenska Kocklandslaget och har dessutom har hon lagat mat för tusentals människor i TV4:s Nyhetsmorgon. Dock avslutade jag min kväll relativt tidigt då jag skulle köra hem till Fagersta i natten och fortfarande dras med min förkylning som inte vill ge med sig. Med andra ord en lyckad och trevlig början på helgen.  


RSS 2.0