29 april 2010

Åkte skidor i morse innan jobbet. Så pass tidigt att solen fortfarande inte gått upp helt. Vattnet var så stilla att jag kunde se min egen spegelbild, varje liten rörelse. De andra gnällde på att vattnet börjar bli så satans kallt, bara 24 grader. Dags att plocka fram våtdräkten. Orättvist. Vi är glada när vattnet når en sådan temperatur i Sverige under sommaren.

Bilen är alla fall hel nu och jag är lättad till tusen. Tackar gudarna. Vad hade jag tagit mig till utan bil. 

 

Fan för min Mazda...

Min sketna lilla Mazda är trasig och står nu på verkstaden. Jävla bil! Där ryker de pengar jag lyckats spara plus lite till. Känns tungt. Dessutom fick jag ställa in vattenskidåkningen, jag som var så pepp efter igår. Ligger på rummet nu och det kliar i hela kroppen av rastlöshet. Varit ute och knäppt kort på blommor i området. Efter flera timmar vid poolen och vägran att sitta inomhus var de det bästa jag kunde komma på att göra. Nu ska jag ta mina italienskaböcker och knata iväg till ett cafe i området.  

 
 
 
 

Bribie Island

Idag åkte jag till Bribie Island, en ö utanför Sunshine Coast, för ett besök på Woorim Surf Beach. Denna strand är, precis som alla här, lång, vit och vacker men inte lika populär som de andra stränderna i närheten. Spenderade min dag där och var så gott som själv. Låg där och halvsov i timmar och det enda jag hörde var ljudet av vågorna, hur avkopplande och skönt som helst. Kan man göra en ledig tisdag från jobbet bättre? 

Tidigare på morgonen åkte jag skidor och det kändes kanon. Blir så himla glad när åkningen går bra. Ingenting kan få mig på bättre humör. Ska tillbaka imorgon och hoppas på en minst lika bra set då! 


 

Anzac Day

Igår var de Anzac day här i Australien. En av Australiens viktigaste högtidsdagar där man hedrar alla de soldater som stred och offrade sina liv i Anzac, Australian and New Zealand Army Corps. Detta firas varje år den 25 april, just den dag då Anzactrupperna landsteg i Slaget vid Gallipoli under första världskriget.   

Det är public holiday idag vilket innebär jättebra betalt för de timmar jag jobbat. Mer än dubbelt i timmen. Efter jobbet åkte jag hem till Josefin och tillsammans åkte vi för att kika när James (Josefins pojkvän) och några andra spelade volleyboll. Nu hålle jag på att packa för imorgon då jag ska åka till Sunshine Coast för vattenskidåkning och sedan stranden. Laddat med solkräm, bra bok och annat nödvändigt. Kommer bli toppen!   


Jag och Josefin för ett tag sen

Min fruktlåda som jag köpte idag för hela 4 dollar. Galet mycket frukt och grönsaker för drygt 25 kronor! Jag är nöjd, dagens kap! Priset på frukt och grönt har gått ner betydigt. Vet inte varför men skulle tro att de beror på att vintern närmar dig med stormsteg. Sommaren här är förmodligen för varm för att frukt och sådant ska växa bra. Fast jag vet inte, kankse har jag fel. Kommer ihåg när jag hyrde ett hus i Woolloongabba under två veckor (tror det var i januari - mitt i sommaren) då hade jag ett stort mangoträd med massa mogna frukter på.

BBQ, avskedsfest och nakenbad

Körde som en galning från jobbet för att komma till festen som höll hus på andra sidan stan. Två av de svenska tjejerna som jag umgåtts med skulle åka tillbaka till Sverige och därför väntade avskedsfest. Började kvällen med en BBQ bestående av kycklingspett, halloumi, och olika sallader med bla cashewnötter, rödlök, tomat, pasta och feta. Verkligen supergott! Efter maten skålades med drinkar och champagne innan det var dags att köra tjejerna till flygplatsen. 

I samma veva som tjejerna lämnades hämtades en av James vänner från Melbourne. Festen fortsatte och efter bara en timme fick vi för oss att de var dags att dra till Noosa. Mitt i natten satte vi oss i bilen för att köra den hela två timmar långa vägen. Jag somnade nästan på en gång och vaknade inte förrän vi var framme och parkerade på stranden. Alla slängde vi av oss kläderna med desamma och sprang ner i havet. Helt svart var de och vågorna var ganska stora men ändå riktigt varmt och skönt. Sedan stannade vi där till morgonen och käkade frukost på ett cafe i närheten. 





  


Typiskt mig...

Stängde saklart inte av min mobil. De ringde från jobbet tidigt på lördag morgon, kikade ut genom fönstret och konstaterade "blir nog inte så fint ute, kan lika gärna jobba". Något jag ångrade bittert när de väl va dags att åka, då hade såklart dimman försvunnit och solen sken för fullt. Han spendera en timme vid poolen och få lite färg till kvällen. BBQ, avskedsfest och annat kul väntar.


Ingen bio

Nyss kommit hem efter en trevlig kväll ute. Åkte genom city till den norra sidan av Brisbane, jag bor på den södra. Där mötte jag upp de andra på en ganska mysig restaurang där vi spenderade ett par timmar. Efteråt var de meningen att vi skulle gå på bio men eftersom de andra legat i solen och jäst hela dagen var de ganska trötta. Blev istället film, popcorn och godis i Josefins och James hus. Mysigt de med :)


Vi tjejer utanför restaurnagen. Josefin Jag Linn och Emilia

Hemma hos Josefin och James, film och popcorn.

23 april 2010

Klev upp i morse för att dra på mig Ikea-uniformen och åka till jobbet. Klockan var bara halv nio på morgonen när jag klev ut genom dörren och möttes av det sjukaste vädret. Härligare än på flera veckor. Inte nog med att solen sken och himlen var klarblå. Det var sådär varmt att det brändes på fötterna när man gick. Jag grät inombords, att behöva sitta still inomhus när man kunde varit på stranden eller åkt vattenskidor kändes oerhört tråkigt.

Men men... hoppas på en minns lika vacker dag imorgon. Är ledig och redan ikväll ska min mobil vara avstängd. Chansen att de ringer och frågar om jag kan komma in är ganska stor. Många av de anställda har en tendes att sjukanmäla sig på lördag- och söndagsmornar. Oftast ringer de till mig för att de vet att jag inte kan säga nej. Även om jag inte känner för det, även om jag har andra planer så säger jag alltid "såklart jag kan, kommer om tjugo". Har jobbat där sedan december och inte haft en helg ledig, inte en enda. 

Nu ska jag bege mig till Southbank för en promenad. Solen går snart ner och då är de extra vackert där. Sedan ska jag till ett köpcenter norr om Brisbane för middag ute och bio. Kommer bli jättetrevligt :)  


22 april 2010

Ligger hemma i sängen och äter glass. Är helt mör i kroppen efter dagens aktiviteter. Vattenskidor tidigt i morse och sedan timmar av shopping. Man blir ganska slut av att kuta runt i dessa enorma köpcentren. Undrar hur många kilometer man går? Finns så mycket jag vill köpa och ta med mig hem men väskorna är redan fyllda till toppen. Ska strax iväg till posten och skeppa iväg en låda med saker till Sverige. Kommer ta upp till tre månader innan den kommer så frågan är bara vad jag ska stoppa i den. Måste ju vara saker jag inte behöver eller kommer sakna undertiden.


Satt en kille i båten och tog bilder så denhär är tagen idag. I ögonbicket ser det inte speciellt lovande ut men åkningen gick annars ganska bra. Om två veckor ska de prova en ny båt på arenan och hålla något slag av läger. Får jag ledigt från Ikea ska jag vara där och hjälpa till vilket kommer bli roligt.


vinter...

Nu märker jag att de faktiskt närma sig vinter här i Australien. Inte alls lika varmt och skönt på kvällar och nätter längre. Tog nyss en promenad och istället för min vanliga outfit bestående av korta shorts och sport-bh drog jag på mig shorts och en långärmad t-shirt. Inte heller dagarna är lika varma, eller ska man säga heta. Det är fortfarande smått plågsamt att sätta sig i bilen en solig dag, dock behöver jag inte var rädd för att bränna händerna på ratten längre.  

Fick göra något helt annorlunda på jobbet idag. Flera stora Ikea-nissar hade rest hit till Brisbane för att delta i diverse möten och nu på kvällen annordnades en avskedsmiddag. Min uppgift var då att hjälpa till med detta. Först genom att förberada maten. Gjorde små minipizzor, bruschettas och skar upp ost och frukt. Sedan fick jag och en annan tjej, Maria, aggera servitriser. Gick runt med stora, runda brickor fyllda med olika sortes mat. Efter bara en liten stund var jag helt slut i armen, det var så mycket tyngre än man kan tro. Som tur var behövde vi inte vandra runt sådär alltför länge utan kunde efter ett tag ta del av ätandet och pratandet istället.

Imorgon väntar vattenskidåkning! Sugen och taggad som attan :) Fick en payslip från Ikea imorse, allt jobb har lönat sig. Förmodligen svänger jag förbi något shoppingcenter på vägen hem, måste köpa en klänning till helgen.  


Dag 180

Idag har jag varit här i 180 dagar. Sex månader, ungefär. Det får mig att tänka på alla de vänner som jag saknar. Känns som det var evigheter sedan jag träffade er. Har sagt det innan. Saknaden är det som får mig att åka tillbaka till Sverige. Skulle alla de jag bryr mig om kommit hit istället skulle världen vara näst intill perfekt. 

Idag var jag ledig från jobbet. Välförtjänt och efterlängtat. Klev upp tidigt och körde till Sunshine Coast för lite vattenskidåkning. Spenderade ett par timmar på arenan och coachade några av de andra som åkte innan jag körde tillbaka till Brisbane. Sen väntade några samtal med det australienska vägverket, ska sälja bilen snart och har lite saker som måste fixas tills dess, en löprunda och till sist ett varmt bad. Nu ligger jag i sängen och pluggar italienska innan de är dags att sova. 

Stor dag att vänta imorgon! Skriver mer om de sen :) 



Allt detta tjaj driver mig till vansinne, sköt er själv och låt mig sköta mitt. Dags att börja lyssna och sluta dömma. Kan så mycket mer än ni tror.


Jag behöver choklad

Tom frys, tom kyl och tomt skafferi. Tre dollar kvar på konton. Vad gör man? Jo, man köper havregryn. Grötdags! Det enda som är billigt nog att hålla mig någorlunda mätt till på torsdag. Så jädrans trött på ris, nudlar och pasta. Tort, tråkigt och smaklöst. Klarar inte mer. Något less just nu (och hungrig). Jag behöver choklad. Mörk, smarrig chilichoklad. Eller svenskt lösgodis. 
 
Idag om de ett par fram och frågade om jag var svensk. Jajjamen. Vart kommer du ifrån. Hälsingland. Jaha, vi är från Söderhamn. Jag med. Eller egentligen från Mohed. Jag med! Världen är liten. Inte fasen förväntar jag mig att träffa människor från lilla Mohed på Ikea i Brisbane.  
 


Victory

04.11 och jag har precis lagt mig i sängen. Nyss kommit hem från en heltrevlig kväll i city. Middag, australian football, fest och utgång. Drack bara ett par drinkar varav den sista runt tolvslaget. Körde hem och tro på fan att man blir stoppad av polisen. Fick blåsa, nervös som attan. Han frågade "när drack du din sista drink och vad drack du?", svarade snabbt på hans fråga och han tog en extra titt på mitt svenska körkort innan han lät mig köra vidare. Läskigt. De var tredje gången jag blev stoppad inom loppet av sex veckor. Nu måste jag sova. Börjar jobba om fyra timmar. 
 
 
 
 

16 april 2010

Att förlora någon som ligger varmt om hjärtat är alltid jobbigt. En ständig känsla av tomhet, hjälplöshet och orättvisa. Funderingar över mening och befinnande. Försöker koppla tanarna till allt de fina. Koncentrerar mig på alla de minnen min ängel lämnat. Vägrar se de mörka. Saknaden är enorm men det finns ingen mening i att vara ledsen. 

Slukat många liter glass de senaste dagarna, spenderat alltför mycket tid i sängen och sett alldeles för många avsnitt av diverse serier. Dags att rycka upp sig och återgå till mitt normala. Åke till Woodford i morse för lite vattenskidåkning, gick inte alls lika bra som de brukar. Nu ska jag snart hoppa in i duschen för att sedan gå på bio med Josefin och hennes pojkvän James. Kommer bli jättetrevligt. Imorgon ska vi åka till stadion i Woolloongabbba för att se Brisbane Lions v Western Bulldogs. Australian Football. Ska bli riktigt roligt då jag inte varit på någon match innan.


En skylt i Nimbin


älskling

tårar, tårar och åter tårar... orättvisa är bara förnamnet...


mord i Mt Gravatt

Har nämnt innan att jag brukar löpa i en stor park som ligger alldeles intill där jag bor. Fick veta nu att en ung tjej blivit brutals mördad där. Det var min housemate Lisa som skällde på mig och sa att jag inte fick springa mer på kvällarna. Tydligen hade hon och pojkvännen blivit attackerade och gärningsmannen hade misshandlat dem båda, henne så illa at hon senare dog på grund av skadorna. De har inte fått tag i mördaren än så nu låser vi alla dörrar till huset. Ganska otäckt måste jag säga! Speciellt med tanke på att allt hände bara runt knuten och att de fortfarande inte vet vem det är. Skulle ju lika gärna kunna vara min granne.



Partyparty

Var ut igår med Josefin från jobbet och två andra tjejer, Emilia och Linn. Mycket trevliga alla tre och galet roligt att umgås med bara tejer. Åkte in till the Valley där vi gick mellan olika klubbar, shottade, dansade, drack och träffade diverse människor. Runt ett tog vi en taxi vidare in till Brisbane och Fridays, en stor klubb alldeles intill vattnet. Stannade där tills nattens slut och kom inte i säng förrän halv sex. Länge sedan de var så roligt att klubba!

Nu är klockan halv elva, nyss klivit upp. Försöker stoppa i mig lite gröt för att sedan dra mig själv till jobbet. De tar emot riktigt rejält, vill bara krypa ner i sängen igen. Sova var så fruktansvärt skönt och mina fötter värker helvetes mycket efter mina något vågade skor igår. Att dansa flera timmar i sträck är inte snällt mot fötterna.


 


STORT GRATTIS TILL MIN VACKRA MORMOR OCH MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN!
Saknar er massor


Grattis Mormor

Grattis Mamma


9 april 2010

Vattenskidåkningen igår gick kanon! Total lycka är bara förnamnet!

Har nyss haft den perfekta morgonen. Åkte till en av alla fina parker i området för en timmes löpning, åt sedan en stor välförtjänt frukost, badade i poolen och la mig till sist i en av solstolarna för lite läsning. Runt trettio grader ute och strålande sol. Underbart sätt att starta dagen på. Nu väntar min sketna Mazda, dags att dra sig till jobbet. Senare ikväll blir de eventuellt party eller möjligtvis bio.


Enoggera

Nyss kommit hem efter en trevlig kväll i Enoggera, en förort strax norr om Brisbane. Bara suttit ett gäng, pratat, skrattat och druckigt. Bra slut på en annars ganska tråkig dag! Bara att komma ut och göra något får mig att må så mycket bättre. Att komma hem från jobbet och göra ingenting fungerar inte.  

Imorgon styr jag åter mot Sunshine Coast för lite vattenskidåkning, efterlängtat och härligt!   


Jag och de andra tjejerna på verandan

7 april 2010

Superhärligt ute. Strålande sol och riktigt, riktigt varmt. Perfekt för en dag på beachen. Men sjävklart väntar jobb! Idag och hela sju dagar framöver. Två lediga dagar och sedan massor med jobb igen. Kanske låter jag gnällig men en toppendag som denna vill man inte spendera inne. Förmodligen kommer de kännas bättre imorgon, äntligen dags för löning. Jobbat ett par dagar under påskhelgen, hela 50 AUD/timmen. Välbehövligt och efterlängtat då jag levt på ris hela veckan. Måste försöka spara till Italien och Sverige, samt till alla kläder och saker jag vill köpa innan jag åker hem. Vill inte hem!

Dags att dra på sig mina fula jobbkläder....


Cheap tuesday

Har inte riktigt fattat vad cheap tuesday är förän nu, tog mig ett halvår. Varje tisdag är det extra billigt, ibland halva priset, på exempelvis bio, underhållning och mat ute. Var på ett stort shoppingcenter idag och många klädbutiker hade extraerbjudanden och rea som bara gällde idag. Ganska smart! Tisdagskvällar brukar ju oftast vara ganska trista, man vill liksom spara sig och sina pengar till slutet av veckan.  

Dehär videoklippet la jag ut på http://fraanyfraank.blogg.se/ idag. Förestället Fanny under en mörk vinterkväll i Fagersta. Lite mer än ett år sedan. Vad hon gör? hon visslar med näsan!


Beachvolleyboll

Lagt vattenskidorna på hyllan. Ikväll var de volleyboll som gällde. Nyss kommit hem efter att ha spelat min första match. Är inte mycket till volleybollspelare men gjorde mitt bästa och hade riktigt roligt. Vet inte riktigt vad de andra i laget tyckte men får jag chansen att vara med igen finns ingen tvekan. Bra träning plus att de är kul att träffa människor.

efteråt

Efteråt

Easter Sunday

Inte en påskkärring, kyckling, hare eller fjäder har synts till under hela helgen. Firandet här inte riktigt det samma som hemma. Nog för att man äter choklad i massor men våra hederliga påskägg existerar inte. Gillar dedär äggen man fick när man var liten, fulla med lösgodis och annat. 

Gårdagen blev supertrevlig! Hängde hos Josefin och hennes pojkvän James hela dagen. Satt mestadels på deras balkong, drack, åt, spelade kort och pratade. Spelade en lek som liknar de vi kallar ölspelet. Ni vet dedär när man får ge och ta klunkar, göra upp regler, berätta sagor, har toalettkort och vattenfall. Sen hade vi en bytta i mitten och vid varje kung fick respektive hälla delarav sin dricka i den. Den som fick de sista kungen fick sedan dricka upp byttans saliga blandning. Blev rörigare och roligare för var minut som gick. Kvällen avslutades med lite Guitar Hero, eller snarare försök till Guitar Hero, tog oss inte genom en enda sång! Sedan kom Viktor och hämtade mig och körde hem mig. 

 
James och Josefin

Jag fick dricka ur den vidriga byttan

Madelene och Adam


Holy Saturday

Igår hade grannarna BBQ och fest. Ligger i sängen nu och lyssnar till ljudet från min housemates toalett. Hon kräks. Massor. Haha.. så går det när man dricker för mycket. Själv nöjde jag mig med ett glas rödvin. Hade riktigt trevligt ändå och träffade massor av nya människor som jag inte pratat med innan. Han som hade festen heter Josh och är egentligen min grannes son, både han och hans flickvän (som jag aldrig kommer ihåg vad hon heter) är riktigt trevliga.

Idag väntar mer festligheter! De är ju trots alls påsk. En heldag hos Josefin med god mat, pool och vänner väntar!


vattenskidor i Italien

Plötsligt blev tanken på att lämna Australien lite mindre jobbig.
Bokat en resa till Italien med mina bästa tjejer.
Kan inte bli mycket bättre än så!
Sandra Fanny Elin  
Big Love.




Good Friday

Långfredag. Vet inte ens vad de betyder eller innebär. Brukar inte direkt fira denna dag utan för mig är de bara ytterligare en anledning att äta massvis med onyttigheter. Sen är ju alla affärer stängda, vilket är mest irriterande. Får känslan av att folk hemma ska angla (vad de nu är?), står så på facebook allafall. Min dag har varit lugnt och väldigt bra. Strålande sol så passade på att dra till stranden för sol och bad. Efteråt köpte vi pizza och glass för en lugn hemmakväll. 

Läste ett av syrrans efterlämnade magasin idag. Där radades tio saker man måste göra innan man är redo att gifta sig upp:

1. Tillbringa tid på egen hand - att klara livets utmaningar utan andras hjälp.
2. Bela bostad med andra - lära sig dela bostad med slarviga, lata och konstiga människor.
3. Lära dig hantera pengar i alla lägen.
4. Resa med dig själv som sällskap - testa dina gränser.
5. Skaffa dig trogna vänner.
6. Skapa dina egna intressen - ger livet större mening.
7. Sluta fred med dina föräldrar - acceptera att dina föräldrar bara är människor.
8 Ge ditt brusta hjärta tid att läka.
9. Älska den kropp du har fått.
10. Njuta av dig själv - för dig själv.

Kan nog mer eller mindre kryssa i alla dessa pungter. Är jag redo att gifta mig? Inte alls.


Har för övrigt fått tre nya husdjur. Dessa lurviga saker lever på vår bakgård.


RSS 2.0