IKEA

Kommit hem efter att ha gjort mitt absolut sista skift i Ikea-uniformen. Känns riktigt sorgligt att efter sex månader i den blågula byggnaden säga hejdå till alla kollegor och nyfunna vänner. Blev helt rörd när de under lunchen traskade en med både de ena och de andra för att fira min sista dag. Fyra olika tårtor, choklad, olika bakelser, ost och kex och fina kort fick jag. Min manager hade klivit upp tidigt i morse bara för att göra cupcakes åt mig. Så himla gulliga människor! Värmer verkligen att jag fick ett sådant fint avslut på det hela! Ingen av dem som slutat medans jag jobbat där har fått såhär mycket uppmärksamhet. Det måste ju betyda och det jag gjort varit bra och att jag gjort ett bra intryck :)




BBQ, Baskin Robbins & Australian football

Min lördagskväll spenderades i Enoggera där en trevlig BBQ hölls. Drack vin och myste medans James, vår mästerkock, skötte grillen. Stek och championer grillades och till de fick  vi en sallad innehållandes dansk feta, cashewnötter, körsbärstomater och avokado. Supergott! Till efterrätt åt vi TimTam och senare på kvällen åkte vi till Baskin Robbins och köpte glass. Kikade, eter middagen, på en australiensk fotbollsmatch. Brisbane Lions v. Collingwood. En superjämn match där Brisbane tillslut stod som vinnare.



Jag och Josefin för ett tag sen.


Äntligen helg :)

Ikväll tänker jag låta mig själv ligga inne, vara tråkig och äta till magen sprängs. Spelar ingen roll att det är fredag, messat och sagt att jag inte kommer ut ikväll. Spenderat hela min dag på Ikea. Från tidigt i morse innan öppning till sent på kvällen efter stängning. Gjorde inte bara mitt eget skift utan fick hoppa in göra två sjuka människors skift med. Orkar inte le eller vistas bland människor mer. Behöver en stund för mig själv.

Hela eftermiddagen och kvällen spenderade jag i "Swedish Food Market" där de säljer den svenska maten. Morgonen spenderades i restarangen och därmellan hoppade jag in och serverade varmkorv med bröd.
 


27 maj 2010

Krokodiltårar och en jädrans givmild mekaniker räddade mina sista veckor här i Australien. Utan dem hade jag nu varit ruinerad. Tackar gudarna. Tog bilen till en verkstad tidigare idag för att fixa något som kallas "roadworthy", vet inte hur jag ska översätta det till svenska, men det är allafall ett papper man behöver för att sälja bilen. Detta ska garantera att bilen är i gott skick och att den inte har några märkbara fel. Satt där och väntade medanst mekanikern kikade på både de ena och de andra och tillslut konstaterad att bilen var helt okej, förutom en liten sak. En liten sak som skulle kosta flera hundra dollar att byta ut vilket jag inte alls hade någon lust till. Försökte se så förtvivlad och sorgsen ut jag bara kunde och kände hur ögonen fyldes med tårar. Det fungerade då mekanikern sa "okej darling, ska se om jag kan fixa dehär åt dig. kommer lösa sig ska du se" och gick iväg. Lyckligt nog hade de en extra del liggandes som skulle passa min bil. På kvittot står det att de bytt en lykta, vilket innerbär att jag betalade fem extra dollar utöver den vanliga avgiften. Ibland har man tur...


Åkte skidor tidigt i morse. Ganska mycket vind även idag men åkningen gick kanon. Nästan så jag funderar på att anmäla mig till en tävling på Guldkusten nästa helg...

Footy i city

Blev en sväng in till city allafall. Jag och några vänner besökte en pub i Woolloongabba för att se Queensland möta New South Wales i Australian Rugby League. Förstår inte ett smack av denna brutala sport men det gjorde inget. Stämningen var på topp och matchen var jämn från början till slut vilket bidrig till en hel del spänning, skrik och härj. När Queensland tillslut vann matchen blev de ett jädra liv.



Tror att jag blev tappad som barn....

Jag är helt rubbad. Ringt runt och planerat veckan med vänner, jobb, åkning, försäljning av bilen, shopping osv och hela tiden trott att det var tisdag idag. Har jag missat en dag? Sovit lite för länge kanske.. fan... nu vet jag inte hur jag ska få tid till allting.

Förutom de faktum att jag just nu känner mig nådigt förvirrad har jag det riktigt bra. Ligger hemma, vilar lite och käkar frukt. Nyss kommit tillbaka efter en löprunda i city, sprang i och runt Botanic Gardens. Vädret är strålande och benen var lätta och pigga. Tidigare i morse var jag i Woodford och åkte vattenskidor. Gick trots att de var ganska mycket vind ganska bra. 

Hade egentligen planerat drinkar och party ikväll. Men eftersom jag ska upp och åka skidor på torsdag, som är imorgon och inte övermorgon, får vi se hur de blir med det. Känns tråkigt att ringa och säga att jag inte kommer. 

 


24 maj 2010

Ledig, lugn och perfekt måndag tillsammans med Josefin. Var till ett shoppingcenter på förmiddagen där vi fikade, Josefin shoppade och jag var till frisören. Käkade sedan frukt och drack te till en film innan vi vid sjutiden drog för att spela lite volleyboll.  

Börjar sex imorgon. Ska tydligen göra mer än ett skift och har inte en aning om hur lång min dag kommer bli. Kom nyss på att jag inte jar någon frukost hemma. Apa.. jag som är hungrig redan nu...

 


Två bilder från lördags på mig och några av tjejerna som var med. De tovliga och slitna håret är efter idag mindre skarrigt. Topparna plus lite till försvann. Frisören var dock bland de otrevligaste jag mött, måste haft en riktigt dålig dag. Sa inte ett ord under tiden jag satt där (iofs sa inte jag något till henne heller), röck och slet i håret och gjorde ingenting efter själva klippningen för att få något styr i de hela. Till synes såg de värre ut efteråt. Kan dock inte säga att jag är missnöjd, gjorde de jag ville att hon skulle göra. De enda jag bad om var ju att bli av med de slitna topparna.

Pub crawl

Hade en galen kväll ute igår! Mötte upp killarna jag åkte med tidigare på dagen och deras vänner i South Bank. Där började vi kvällen på en pub och gick sedan från klubb till klubb genom Brisbane och mot the Valley. Stannade lagom länge på varje ställe och höll igång ett bra tag. Superroligt!




Gold Coast / Sunshine Coast

04.20 AM ringde mitt alarm imorse. Hade knappt hunnit somna innan det var dags att kliva upp, packa bilen och styra mot Guldkusten. Vattenskidor tillsammans med ett gäng killar jag träffade förra helgen stod på schemat. Var trött som attan men hade en av de bästa förmiddagarna. Såg solen gå upp när vi började med åkningen och se åkt vi fram till lunch. På eftermiddagen åkte jag till Sunshine Coast för ytterligare vattenskidåkning med coach Joel Wing. Fick en del nya tips vilket jag var i stort behov av. Superdag än så länge. Nu väntar pub crawl i Brisbane.


Slalom i Woodford.

Killarna i båten.

Gold Coast. Sjön tidigt på morgonen, vackert.


Lite mer från igår...

Som jag skrev i nattens inlägg var gårdagen super. Möttes på restauragen/klubben och spenderade natten tillsammans. Fler kollegor än väntat kom dit, vissa som jag inte ens pratat med innan, och tjejerna i restaurangavdelningen hade köpt fina presenter. Blev såklart jätteglad, de är så söta. Kan inte förstå att jag jobbat tillsammans med dessa människor i hela sex månader! Skrämmande vad tiden går.






Farewell drink

Ikväll höll jag och Maria i en avskedsfest för våra kära arbetskollegor. Eftersom vi båda slutar på Ikea inom de kommande veckorna bjöd vi in alla till en lokal klubb där vi drack drinkar och käkade god mat. Haft supertrevligt hela kvällen. Tänkte att jag skriver mer imorgon. Fötterna värker och jag ska upp om tre timmar för att träna vattenskidor.


The Backup Plan

Nyss kommit hem efter en bio med mina housemates. Såg "The Backup Plan" med JLo och Alex O'Loughlin. Superrolig! Har inte skrattat så mycket på länge! Absolut värd att se för er som inte redan sätt den :) 

Innan bion var jag inne i city med Frida. Fikade på Starbucks och shoppade. Alla butiker har fått in nya snygga vinterkläder och alla sommarkläder är på rea. Passar mig bara bra då jag ska hem till sommar och sol, svensk värme och Italien. Borde sova nu men har druckigt på tok för mycket kaffe. Hade dessutom så fullt upp under eftermiddagen att jag glömde äta middag. Kände inte ens att jag var hungrig förrän i bilen påväg hem. Alltför trött för att köpa något riktigt. Blev en burk nutella som jag nu äter ur med sked. Mmm... 

 


19 maj 2010

Igårkväll hade vi BBQ och därefter möte med jobbet. Maten var, som förväntat, jättegod. Bjöds på steak, kyckling, minipajer, olika sallader och diverse plockmat. Till efterrätt fick vi svenka bakelser och svensk godis. Under mötet diskuterade vi kring customer feedback, våran relation till varandra, framtida förändringar och gick dessutom igenom massa ekonomiska bitar. Både roligt och lärorikt. Känns tråkigt att jag slutar snart!

Igår var de dessutom en kille som kikade på min bil. Ställde fråga på fråga och jag, som inte kan ett skit om bilar, kände mig dummare och mer korkad än någonsin. Stackarn fick inte svar på något men trots detta var han ändå villig att köpa fanskapet. Han hade till och med tagit ut pengar och var villig att betala på plats. Något som jag dock sa nej till, behöver något att åka runt i ett tag till vilket han förstod. Känns rikigt bra att jag fått de överstökat, hittat en köpare till min skruttiga bil var något jag gruvade mig för.


Bild brån Byron Bay i helgen.


sjutton...

Har ångest. Sitter hemma och funderar. Har fått höra otaliga gånger av kära familjen hemma att "det är dags att du tar tag i ditt liv" och fått frågor som "vad vill du göra med ditt liv". Hur många människor i min ålder vet precis vad de vill och ska? Tjugo år gammal, hur ska jag kunna planera och veta vart jag kommer befinna mig om tio, tjugo och trettio år från nu. Vet ju knappt vad livet handlar om än. Det enda jag med säkerhet kan säga är att jag inte tänker vara riktig och seriös med någonting förrän jag känner för det.

Förutom denna släng av illamående har dagen varit super och helt enligt morgonens plan. Jobb, shopping, mys och fika med Josefin och sedan volleyboll. Köpte nästan en byxdress men ångrade mig i sista stund. Har inte råd med inpulsköp så ska sova på saken och gå tillbaka imorgon. Bor mitt mellan två stora shoppingcentrum, mindre än tio minuter till vardera, och sedan tar de bara femton minuter att köra till city. Så "sova på saken" har blivit lite av en vana när det kommer till shopping. Sparar massor med pengar när jag bara köper de jag verkligen vill ha.

    


Jag saknar min säng...

Nu är de vinter här i Australien. Dagarna är varma då jag fortfarande går omkring i shorts och linne, ligger ute i bekini och svettas när jag sätter mig i bilen. Men nätterna. Vaknade nyss och det är omkring sexton grader inne. Att insolera eller värma huset existerar inte. Fryser och vill inte kliva ur sängen. Nu saknar jag mitt rum hemma. Saknar min stora säng, alla täcken och kuddar.

Börjar jobba om en timme. Ska sitta i kassan till klockan två och sen dra till Garden City för lite shopping. Senare ikväll väntar ännu en volleybollmatch och imorgon ska vi ha BBQ med jobbet. Hoppas på lite vattenskidåkning i veckan med. Som de känns nu har jag dock ingen lust alls, är på tok för kallt! Dock kommer de vara ännu kallare hemma i Sverige så det är väl bara att börja vänja sig.


Byron Bay for a night

Nu är jag påväg tillbaka till Brisbane efter en galen kväll och natt i Byron Bay. Varit där med Maria, vi känner varandra genom jobbet, och hennes vänner. Alltid roligt att träffa nya människor, likaså denna gång! Australiensarna är så grymt trevliga! Är det på grund av vårt kyliga klimat vi svenskar är så kalla? Kanske är de bara inbillning.. :)

Ikväll väntar ytterligare party i Brisbane. Men först jobb, dags att köra vidare om jag sa komma dit i tid!!




Byron Bay!!!

Äntligen lördag! Om några timmar sitter jag i bilen mot Byron Bay. Där ska jag spendera kvällen och natten. Bara att börja ladda redan nu. Känner på mig att det kommer bli riktigt roligt!

 

Usch...

Fan. Vaknade otaliga gånger inatt. Rädd till tusen, hjärtat på högvarv och med en sådan konstig känsla i magen att hela kroppen stelnat. Det dunkar på taket, någon skrapar på fönstret och sendan, ytterligare, en högljudd duns på taket. Ser någonting röra sig i mörkret utanför. Ungefär där någonstans börjar hjärnan fungera och jag kan tänka klart igen. Vågar andas och inser var oljudet kommer ifrån. Stora lurviga djur som lever på gården och hustaket. Possums.  

Skrev i ett tidigare inlägg att jag gillade de små djuren som levde på gården. Ångrar mig bittert då de växt en aning och inte alls är lika söta längre. Att de sedan ska väcka och skrämma livet ur mig gör inte saken bättre. Är till och med rädd när jag kommer hem på kvällarna och ska låsa upp dörren. Känns som de sitter på taket eller i trädet ovanför. Kankse kommer växa sig alltför feta och ramla ner, bita mig med huggtänderna. 


 


Great day!

Skrev inget igår då jag hade den tråkigaste dagen på länge. Kände mig sjuk, tråkig och smått värdelös. Låg mest inne (trots att solen sken ute), kikade på ett antal taskiga filmer och åt chokladkaka efter chokladkaka. Antar att vi alla har sådana dagar. Dagar då det mesta saknar mening.

Annat var det idag. Tog en lång promenad längst Brisbane river efter frukosten. Gick genom Kangaroo Point till Botanic Garden, genom city och tillbaka längst South Bank. Solen sken ute och det var verkligen skönt att röra på sig efter gårdagens liggande. Dagen spenderades sedan vid Lough Earn Water Ski Lake, känner mig fortfarande krasslig men trots detta gick åkningen förhållandevis bra. Runt middagstid mötte jag upp Josefin och James för middag på en japansk restaurang innan vi gick för att se på premiären av Robin Hood. Trevligt rakt igenom och filmen var precis lika bra som förväntat. 


Tog en promenad genom South Bank efter middagen och innan bion  

Japansk restaurang. Jag åt sushi (måse passa på att äta masso nu då den är bättre än hemma)




11 maj 2010

Känns som en förkylning kommer smygande. Åkte skidor i morse och det gick inte alls bra. Vill inte bli sjuk nu. Får inte bli sjuk! Gör allt i min makt för att slippa. Käkat goji bär och granatäpplen, druckit syrrans kvarglömda Kan Jang och tagit både Alvedon och Ipren. Nu ligger jag inlindad och driker ingefära te. Vad kan man mer göra åt saken? finns det något knep, mirakelpiller eller annat som kan hjälpa? Veckan och helgen bjuder på så mycket. Bland annat premiären av Robin Hood, en tur till underbara Byron Bay, fest på Normanby i Brisbane och massa vattenskidåkning. Kan inte bli sjuk..


Sunny day

Åkte till South Bank i morse för att tillbringa förmiddagen där med Josefin. Låg på stranden, solade, snackade skit och bara jäste. Heltmysigt. Det australienska fotbollslaget kom ner för att svalka sig, gjorde inte stunden mindre trevlig. En hel hög med snygga, vältränade killar. 

Efter lunch drog vi till ett stort shoppingcenter. Josefin skulle hämta sin förlovningsring, verkligen supervacker, och jag käkade sushi. Nu försöker jag boka biljetter till premiären av Robin Hood och senare ikväll väntar vollybollmatch. 

  


8 maj 2010, lördag

Idag har jag spenderat hela min dag i denna fina vattenskidbåt. Var ledig från Ikea så tog chansen att jobba extra vid sjön istället. Perfekt en vacker dag som denna. Nu ska jag egentligen göra mig klar för party i Surfers Paradise men efter hemkomsten för någon timme sedan har jag inte tagit mig längre än till duschen. Den långa dagen i solen tog på krafterna, tror jag passar ikväll och laddar för morgondagen istället.




"eat your discount"

Såhär superheta var jag och Josefin på jobbet idag. Snygga va? Hela veckan har vi, alla andra co-workers, burit "eat your discount"-hattar. Vi har inte bara skrattat åt varandra, känns som de flesta som varit på Ikea denhär veckan undrat vafasen vi har på oss och varför. Äntligen får vi ta av oss dem och de firades med en liten avskedsbild. Hejdå hatten...  


Middag och utgång i Brisbane

Nyss kommit hem. Klockan är lite för mycket, snart är det dags att kliva upp och åka till jobbet. Kvällen som varit bjöd på en hel del. Började med en middag på en italiens restaurang i city. Pizza, pasta och drinkar. Därefter gick vi vidare till The Victory, en stor nattklubb med både liveband, flera dansgolv, karaoke och lite till. Överlag trevlig kväll. Dags att slockna.

 
 

5 maj 2010

Nu har jag skickat min första tävlingsanmälan till Svenska säsongen 2010. Innan dess väntar en tävling i Italien och eventuellt en tävling här i Australien. Dags att börja ladda.  

Denna onsdag har varit helt okej. Tränade vollyboll, käkade och kikade tv tillsammans med Josefin och James efter jobbet. Nu ligger jag i sängen, redo för lite sönm. Imorgon väntar utgång med Frida efter jobbet, kan bli trevligt :)
   


Redhead

Lisa, tjejen som jag bor med, berättade för någon dag sedan hur hon och hennes vänner i UK hade en pakt när de var mindre. En pakt mot dem med rött hår. Självklart undrade jag varför och hon svarade enkelt att de flesta var fula och konstiga. Aldrig skulle hon dejta en kille med rött hår. Igår kom jag av misstag in på en sida som handlade om just rödhårighet, börjde läsa och klicka mig vidare. Lite av det som skrevs var ganska intressant och en del rent underligt:  

-  Endast en procent av jordens befolkning är rödhåriga.
 
-  Under medeltiden trodde man att rödhåriga personer var tillverkade när mamman hade mens. Rött var ju djävulens färg och det röda håret kunde därför tyda på att människan var häxa, varulv eller vampyr.

-  De gamla egypterna offrade rödhåriga till Gudarna.

-  En vanlig uppfattning om rödhåriga är att de har eldiga humör och vassa tungor, är konstnärliga, sexintresserade, svartsjuka, bråkiga, besvärliga osv.

-  Stora författare liksom Shakespeare klädde sina onda karaktärer med röda peruker. Tänkt efter, de flesta ”onda” i många berättelser är rödhåriga. Judas i bibeln, de elaka grekiska gudarna, Victoria i Twilight, Skeeter i South Park m.f.

-  Forskare har funnit att personer med rött hår kräver större mängd bedövningsmedel.
 
-  Gingerism – fördommar, rädsla och hat mot rödhåriga – blir ett allt större problem, speciellt i Storbritannien, och
jämställs med rasism och trakasserier mot homosexuella.

-  Rödhåriga är ett utdött släkte. Redan om 100 år, menar vissa forskare, kommer den naturligt röda hårfärgen vara borta.


Ska man nu tro på dehär, ligger de nått i det? ja, då ser de inte så bra ut...



Ledig, underbar måndag

Älskar mitt liv just nu! Total lycka... Surfning med BBQ blev flyttad till en annan dag. Istället har jag spenderat morgonen vid sjön. I förhållanden som dessa är det inte svårt att förstå varför jag håller fast vid åkningen. Kanske är jag tjatig som pratar och skriver så mycket om vattenskidor. Kan inte hjälpas, fyller en så stor del av mitt liv att det är ofrånkomligt. Längtar lite till Italienresan jag ska göra med brudarna och till alla tävlingar drar igång.

Nu ska jag lägga mig vid poolen och njuta av de sista timmarna solen har att bjuda på. Därefter väntar en fika i city innan vollebollträningen ikväll. 


Inte långt kvar nu...

Ännu en helg har gått. Herregud! Blir ju mörkrädd. Var tar tiden vägen?! Inte många dagar, helger och veckor kvar nu. Vill inte hem! Har planerat den sista tiden väl, varenda helg är nu fylld av saker att se fram mot. Kommer kännas som ett ögonblick, sen sitter jag på planet mot kyliga Sverige…

Middagen igår var trevlig! Det vi firade var Josefin och James engagement! Han hade dagen innan friat och Josefin hade såklart sagt ja. De är verkligen jättesöta tillsammans! Mindre söt var jag när jag några få timmar efter allt firande skulle upp och jobba i morse. Kände och såg mer zombielik ut än någonsin. Nu ligger jag hemma i sängen och ser fram emot dagen som kommer. Imorgon väntar vattenskidor, Gold Coast, surf och BBQ. Kommer bli galet roligt!


James och Josefin

Är det någon som vill köpa min skitbil är det bara att höra av sig.
Måste ju försöka bli av med den innan jag åker. 

 

1:a Maj

Lördag kväll. Dags att pimpla vin och äta middag hemma hos Josefin och James. Detta av en speciell anledning som jag skriver senare :) Kommer bli trevligt! 

 

RSS 2.0