Lycka, lycka, lycka, lycka...

Vattenskidåkningen idag gick galet bra! Bättre än det någonsin gått. Känner mig som väldens gladaste människa och kommer förbli det några dagar framöver :)

Faktum är att hela dagen varit riktigt bra! Kom nyss hem från city där jag träffat mina jobbarkompisar från Ikea. Vi såg filmen "The girl with the dragon tattoo", eller som den heter på svenska "Män som hatar kvinnor" på bio. Riktigt trevligt!

Låste in mina bilnycklar i bilen idag när jag skulle tanka och till och med de var ganska trevligt! Fick hjälp av killen vid pumpen intill och han visade mig hur man enklet fick upp dörren med hjälp av en plastbit. Förra gången använde jag ju en galge. Hoppas att allt dehär bra håller i sig ett tag! 

 


Rastlös...

Gårdagen med Josefin blev trevlig. Struntade i South bank (massa moln ute) och åkte istället till videobutiken för film och godis. Fick träffa Josefins pojkvän James, jättetrevlig, och fick se huset de bodde i. Typisk queenslander, högt i tak, vita väggar och massa utrymme. Såg "The boy with the striped pyjamas" som var sorglig, berörande och därav bra. Senare på kvällen följde jag med för att kika på deras beachvolleyboll match. Blev riktigt sugen på att börja spela själv.

Idag bestämde jag mig för att ha en såndär dag då man bara är hemma. Slappdag, slödag, ta-det-lugnt-hemma-dag. Nu är klockan sju och jag kan konstatera att sådanna dagar är inget för mig. Fy vad tråkigt jag haft. Nästan skrämmande vad rastlös jag varit. Sprang en timme efter frukost och tänkte att om jag blir trött i kroppen så kanske de är lättare att bara sitta framför tv:n sedan. Självklart fungerar det inte så. Har efter det städat och skurat hela huset, tvättat kläder, lagat riktig mat och käkat tre gånger, börjat kika på en film (men slutade efter tjugo minuter), loggat in på facebook ungefär tvåhundra gånger och läst femton sidor bok. Haft sjukt tråkigt. Som tur är kom de andra hem från sina jobb runt fem och allt kändes betydligt lättare. Druckigt te och snackat skit med Lisa nu under kvällen.

Imorgon drar jag för ytterligare lite vattenskidåkning, ska bli riktigt skönt. Sen på kvällen ska jag ut med några tjejer från jobbet.


dag 158 i Australien

Ju mer tid jag spenderar här ju mindre vill jag tillbaka till Sverige. Haft en toppendag. Åkte till Lough Earn Water Ski Lake tidigt imorse för att träna med en kille vid namn Joel Wing. Superroligt med någon ny i båten som kan tipsa och peppa, gör att man blir snäppet mer motiverad. När jag kom hem låg jag vid poolen och läste en stund innan jag gick in för att prova Lisas, min housemate, nya massagemadrass. Hade inga större förväntningar på denna sak men måste säga att de var riktigt avslappnande. Ser ut som en tunn madrass som man lägger i badkaret innan man fyller på med varmt vatten. Sen väljer man bara olika massagepogram. Hur skönt som hellst, kommer användas flitigt av mig nu när jag börjar komma igång med träningen igen.

Dags att sluta skriva, ska åka iväg och kika film. Imorgon ska jag till South bank med Josefin, sol, bad och förmodligen något gott att äta. Kommer bli toppen.



Bild från grillfesten igår. Killarna som jag varit med mycket här åker till NZ imorgon för att sedan fortsätta till Asien. Så igår hade de en avskedsmiddag. Tog knappt några bilder.


26 mars 2010

Ryggen börjar återhämta sig, tackar gudarna för de. Har legat här på golvet hela morgonen, kravlat runt och gjort olika övningar. Tur att ingen kan se mig, gör dem alltid i smyg när ingen ser på. Medger att de känns lite fånigt. Dessutom är det oerhört tråkigt med träning som inte ens känns.  

Gårdagen bjöd på en frukost med Josefin på stan. Lika trevligt denna gång. Satt på en uteservering, drack kaffe och åt muffins i solskenet. Brisbane är bra vackert och de blir bara mer vackert för var gång man är där. Efter fikan ringde de från jobbet. En av tjejerna hade brutit en tå och jag fick hoppa in och göra ett av hennes senare skift. Klagar absolut inte. Finns alltid rum för extra pengar.

Nu ska jag ut och promenera, superfint väder ute. Därefter väntar sköna timmar vid poolen innan jobbet, börjar inte förän halv tolv. Och senare ikväll väntar grillparty. 

 
Brisbane

Tisdag

Aj aj aj.... helvete. Ligger i sängen hemma. Smärta. Känner hur det strålar från svanken och höfterna uppåt mot höger axel och neråt mot höger knä. Liksom pulserar. Alldeles varmt. Klev upp tidigt imorse för att åka skidor. Allt var som alltid annars, helt toppen! Sol, spegel och värme. Taggad till tusen. Men såklart skulle dedär som jag jobbat så mycket för att de inte ska hända ske. Slalom är bra roligt, ibland är de dock bättre att släppa taget. Får vila ett par dagar nu, hoppas på att de blir bättre. Lär knappast ta mig ur sängen som de känns nu. Tur att jag laddade upp med ny glass igår, en som smakar choklad och chili. Ni som läser tycker säkert att de låter vidrigare än få men tror, eftersom jag gillar mörk choklad med chilismak, att jag kommer gilla glassen.



du luktar kattleksak Fanny

Suttit och läst bloggen som från början handlade om mig. Min kära hoforsvän hemma är mongo. Skrattade så tårarna rann varje gång ett nytt inlägg publicerades. Numera handlar bloggen om oss!

Vet inte om de är nyttigt för någon annan att lästa, menar, ingen kommer förstå något ändå! Det är oss mellan, våran sjuka humor och saker vi varit med om. Vet inte om den ska vara hemlig eller inte men lägger ut länken trots allt http://fraanyfraank.blogg.se/ Puss på dig min vän.

 

 


19 mars 2010

Då var de helt klart. Kommer inte komma hem i april som tidigare planerat utan stannar längre. Sverige känns kallt. 250 dollar fick jag betala för att boka om min ombokningsbara biljett. Förstår inte helt varför man ska betala så mycket när man redan betalat extra för att få den ombokningsbar. Kanske är de jag som är dum.

Fikade med Josefin på Starbucks också. Pratade om allt mellan himel och jord, drack frappuccino och käkade bakelser. Hon kommer från Sverige men bor nu med sin australienska pojkvän här i Brisbane. Hade en riktigt trevlig stund och de är skönt att kunna prata med någon på sitt eget språk. Nu under kvällen har jag umgåts med mina housemates, mailat bästa vännerna hemma och planerat lite inför sommaren. 

Här är fler bilder från när vi grillade vid Kangaroo Point förra veckan




waterskiing

Haft ett par helt underbara dagar. Sådana som får mig att aldrig mer vilja återvända till kyliga Sverige. Upprymdhet, värme och glädje. Igår styrde jag bilen mot Sunshine coast och Lough Earn Water Ski Lake. Femte gången jag var där, åkningen går bättre än någonsin. Har aldrig haft en försäson som kännts så enkel. Känner ingen press alls, bara lycka. Antar att de är så de ska kännas. Fått tillbaka all förlorad motivation från förra säsongen. Underbart.

Idag väntar City. Ska dit för en fika med Josefine, en tjej från jobbet. Därefter väntar ett besök på Quantas kontor. Dags att göra klart med ombokningen av min biljett hem.


Surfers Paradise

Sitter för stunden på ett cafe i Surfers Paradise, dricker kaffe och käkar choklad. Är här helt själv och har under dagen shoppat och promenarat på stranden. Parkerade bilen en bit bort och gick i över en timme innan jag tillslut slog mig ner där jag nu sitter. Alla andra som jag känner jobbar eller sitter hemma och är tjocka och tråkiga. De är den stora nackdelen med att jobba helger, när alla andra gör saker är jag på jobbet och när jag är ledig finns det inget att vara med. Fördelen är väl att man tjänar mer. Om en stund ska jag promenera tillbaka. Spar en bit choklad och ska stanna på vägen, kika på havet och skriva dagbok. Min kattmamma sa en gång att man mår bra av att skriva ner sina tankar någonstans och kan konstatera att de stämmer. Skrivit riktig dagbok i snart två år och att spara allt man känner och tycker är både roligt och lärorikt.



14 mars 2010

Kan nu meddela att jag bestämt mig för att stanna längre. Mailat resebyrån och har bett dem boka om min biljett hem som annars var planerad till den 18 april. Hur länge jag stannar får bli en hemlighet tillsvidare. Känner mig inte alls redo att lämna Australien, värme och sol för att bege mig till ett grått och kallt Sverige.

Väldigt dåligt med bloggande sista tiden. Har under veckan som gått har jag hunnit med följande: Mooloolaba, Sunshine Coast - sol, värme, strand och öl. South bank och Kangaroo point - sol, öl och bbq. Sagt hejdå och kört syster till flygplatsen. Logan cable ski - wakeboard med mina housemates. Alice in wonderland och Remember me på bio. Massa jobb på Ikea. Fest.

Lite bilder från vecka som varit. Lägger ut mer sen... 








Byron Bay

Spenderade en helg i Byron Bay. En riktigt udda och härlig stad på Guldkusten bestående av vackra sträder, mysiga fik och restauranger, bra shopping och människor från världens alla hörn. Stämningen är lugn och avslappnad. Jag och de andra jag åke dit med bodde på ett jättetrevligt hostel. Under lördagen åkte vi till en by cirka en timme in i landet. Nimbin. Hippistad, guld för alla de människor som gillar marijana och andra galna upptåg. Kom dit lagom i tid för att bevittna byns invånare cyckla genom byn spritt naken. 

Bilder från den första kvällen. Åt middag på hostelet för att sedan förfesta med drinkar och trevligt sällskap i baren och därefter utgång på Cheeky Monkeys.
 
 

Lördag förmiddag. Tur till Nimbin. Nakna hippies. Gräslukt. 




Lördag eftermiddag. Vackra stränder. Surf. Underart.




   


2 mars 2010

Efter tre timmars sömn klev jag upp i morse för att köra min syster till flygplatsen. Hon ska till Sydney för att spendera de närmaste dagarna där. Orättvist. Själv ska jag göra en kurs med jobbet som jag inte får missa. Är det någon som vill ha min biljett, den är gratis, bokade nämligen två.

Igår blev jag stoppad av polisen, för andra gången denhär veckan! Hade varit i stan, käkat sushi och var påväg till bion när polisbilen körde upp bakom oss och satte på blålysena. Hade inget bilbälte på mig och körde på tok för fort. Killen som kom för att prata med mig var som tur var jättetrevlig. Frågade om min skida i baksätet var en gitarr och vi började prata om det och lite annat. Slutade med att jag bara fick blåsa och sedan hände inget mer. 


på stranden i Noosa. mina tår ser lite roliga ut, men visst är vattnet klart..

RSS 2.0