Onsdag

I måndags vid träningen var dopingkommittén där och tog tester. De lottade ut sex stycken av oss och som tur var slapp jag undan vilket var skönt. För hur lätt är det egentligen att kissa när de sitter gubbar eller tanter och tittar på en? Bara att göra det i en speciell mugg är ju svårt nog och att dessutom göra det medan människor tittar är inte det lättaste. 

För tillfället sitter jag hemma och trycker i mig massvis med onyttigheter. De fina vädret som varit har försvunnit och istället är det mulet och grått ute. Deprimerande. Låg på balkongen och sov flera timmar igår, så himla skönt när solen var framme. Hade hoppats på att kunna samma sak idag igen, men icke. 



Det konstigt att man aldrig lär sig. Man kan inte lita på någon annan än sig själv. Återupprepade gånger får man detta bevisat och endå fortsätter man att förlita sig på andra så kallade närstående människor. Besviken, less och arg på mig själv för att jag ständigt låter mig fall...


27 april

Ny vecka, nya tag. Typisk måndag, bara lite lättare. Har varit till skolan två gånger och haft tre lektioner. Slutat för dagen nu och de är himla skönt. Känns som allt går lättare när man vet att det snart är sommarlov. Bara att kämpa på och få de sista gjort så behöver man inte bry sig mycket mer. Allafall inte för ett tag. Ska sätta mig i soffan, dricka cocoste och plugga matte nu. Senare ska jag, tillsammans med de andra vattenskid- och wakeboardåkarna, åka till Eskiln och träna. Löpning står på schemat då våra skidor fortfarande inte kommit hem från Texas. Brukar vara problem att flyga med dem eftersom de är ganska stora så istället valde vi att skicka dem. Blir även billigare än att betala massor med övervikt, betalade över två tusen för mina extra kila förra året och de kan kännas lite onödigt. Fast vattnet är fortfarande så kallt att jag inte känner speciellt för att åka. Ganska skönt att ta det lungt med träningen, vila kroppen och ägna eftermiddagarna åt skolan och vännerna istället.


Jag och Elin i Texas för några veckor sedan


Söndag

Det värsta med söndagar är att känslan av ensamhet oftast är större än någonsin. Sitter själv i lägeneheten, dricker te och kollar något sopigt pogram på tv. Blir ungefär samma varje söndagkväll, allafall här i Fagersta. Utöver det har helgen har varit fin. Var i Norberg både fredag och lördagkväll där jag bland annat badade tunna, grillade och festade tillsammans med ett gäng andra människor. Dessutom har jag övernattat på Eskiln, solat och tagit del av ett allt varmare Sverige. Känns riktigt bra att det varit så pass varmt de senaste dagarna, något som piggar upp åtminstone mig. Tiden som kommer framöver ser även ljusare ut för var dag som går. Valborg, studenfester, paddling i St Annas skärgård och vårt event In the Spotlight är bara några av se saker som väntas de närmaste veckorna.    

´



hemma

Tillbaka till verkligheten. Kom efter en lång resa hem till Fagertsa i söndags eftermiddag. Mamma var redan här och jag tillbringade måndag samt halva tisdag tillsammans med henne. Åt ute, shoppade, såg filmen Män som hatar kvinnor på bio och hade det väldigt trevligt. Onsdag och torsdag ängnades helt och hållet åt skolan och idag, fredag, skiner solen och allt känns toppen. Kom nyss hem från skolan där jag skrivit ett prov affärsjuridik. Snart kommer Fanny och vi ska ta bussen till Norberg där vi ska grilla och bada tunna hemma hos Sebbe.



Fast skulle fortfarande vilja vara kvar på m2, åka skidor och tillbringa dagarna i värmen. Men det känns bra att värmen och sommaren är påväg hit till Sverige vilket man riktigt kan känna. Så pass varmt ute att jag tänker ha jeansshorts på mig ikväll.


18 april

Om några timmar går planet som ska ta oss hem. Det är dags att möta gråa Sverige igen. Känns tungt då jag inget annat vill än att stanna kvar här! Denhär tiden, dessa fem veckor, har gått alldeles för fort. Känns som att vi varit här några dagar. Vill inte hem och möta allt som måste tas tag i för jag vet att de kommer ta på krafterna. Det känns så menigslöst, finner ingen gläde och mening i det. Viktigt ät dock att jag får komma hem till massa saknade vänner, alla de som lyser upp denna gråhet. Kanske kommer även mamma och hälsar på mig en sväng, men de vet jag inte än.


Elin och Johan vid sjön

Jag påväg att åka slalom och en gubbe

Lite folk vid huset

Mysig kväll hemma

BBQ

En tidig och kylig morgon vid sjön


15 april

Idag fyller tre speciella personer år, många som fyller år just nu känner jag. Carro, Ted och min absolut bästa Fanny (så synd att du inte var här dagen till ära och firade med oss). Gick ut och åt på en resturang som hette Tokyohana. Ett trevligt ställe där kocken lagar maten vid borde medanst man själv kan ta det lungt, kolla och umgås. Maten var riktigt fin och kvällen blev lyckad. Födelsedagsbarnen fick hattar samt glass och Oskar drack åtta skålar med äcklig pepparrotsås plus en stor klump wasabi för några dollar.  

 
Vår kock när han fixade och trixade med maten, här tänder han eld på grönsakerna.

Födelsedagsbarnen fick hattar och glass med tomtebloss.

Oskar drack åtta skolar med pepparrotsås och en stor klump wasabi för några dollar.
Något han fick sota för, ganska ont i magen.

Grattis min finaste kattmamma. Saknar dig härborta!


sex dagar kvar

Galet att vi varit här en månad för det känns absolut inte så. Sista hela helgen för denhär gången är nu slut. En trevlig sådan. Hade lite party, beerpong och annat här i huset i fredags. Dock gick jag och la mig ganska tidigt för att sedan kliva upp och träna på lördag. Efter träningen åkte vi och shoppade hela eftermiddagen, fyndade en hel del kan jag lova. Kom hem med bland annat en ny skinnjacka, fyra tröjor, boardshorts, solglasögon, smycken, toppar och underkläder. Därefter åkte vi hem och fixade oss för att sedan bege oss in till Houston och Rich's. Dansade till fötterna bokstavligen blödde innan vi någon gång på morgonen begav oss hemåt för att sova. Blev inte många timmar sömn innan jag vaknade och dagen idag, söndag, har varit riktigt lung. Var ut och åt middag på en resturang i närheten, mer än så har jag inte gjort och nu ligger jag i sängen och ska sova. Skönt ska de blir. Imorgon väntas solsken och en lång dag vid sjön. Underbart. 

 


11 april

Grattis till finaste mamma som fyller år denhär dagen!


Grattis mormor

Idag klev jag nästan på en orm, en giftig dessutom. Finns ingenting som äcklar och skrämmer mig mer än ormar. Slog av huvudet på den, eller inte jag, killarna fick göra det. Så nu är den död allafall vilket är tur för annars hade jag knappt vågat gå där igen. Åkningen gick även dåligt, det känns att kroppen är något sliten efter all träning dessa veckor. Men det är bara ynka tio dagar kvar innan vi åker hem till Sverige och där lär det ju inte bli mycket vattenskidåkning på ett tag. Så får passa på att vila ordentligt då.  





Min kära mormor fyller 70 år idag.
Grattis mormor!


BBQ och fint väder

Solen ska just gå upp och det är spegel på floden, underbar dag att vänta. Idag är även luften varm och skön. Sådant var inte fallet igår, bara sju ynka grader när vi vaknade på morgonen. Trodde att det alltid var varm i Texas, men tydligen inte. Tur att solen låg på hela dagen och värmde. Igår var även Davids födelsedag vilket firades med BBQ, tårta och fest. Alltid trevligt. 

Nu ska jag packa min saker, sätta mig i bussen, åka till sjön och göra det jag älskar mest.  

  


Söndag

Då har ännu en helg snart gått. En trevlig sådan. Igår var jag ledig från åkningen och satt istället med i wakeboardbåten hela dagen. På eftermiddagen åkte vi in till Houston och åt på The Cheesecake Factory och därefter gick vi på bio och såg den nya Fast & Furious filmen. När vi sedan skulle bege oss av hemåt var våran bil försvunnen. Felparkerad och därför bortkörd. De enda vi då kunde göra var att ta en taxi till en nattklubb där våra vänner befann sig. Något som bidrog med ytterligare några timmar. Väl hemma i huset möttes vi sedan av något som var allt annat än lungt, helt galet. Satte mig på bryggan vid floden ett tag innan jag tillslut gjorde mig iordning och kröp ner i sängen. 

Idag tog jag en välbehövlig sovmorgon innan vi åkte till The Galleria för shopping. Köpte ett par Von Zipper sunglasses som jag beställt förra veckan och ett fodral till nya skidan. Därefter sprang jag runt som en tok och letade studentklänning men utan lyckat resultat. 


Finaste dagen

Klarblå himmel, strålande sol, vindstilla och varmt. Perfekta dagen att åka skidor, helt underbart. Ska snart göra iordning en fruktsallad och sätta på en film. Är helt ensam i husen för de andra drog ut och käkade. Ganska skönt med ensamhet ibland, eller allafall nu när jag har så mycket folk runtomkring mig. Var in till Houston igåkväll och gick på krogen. Är college night varje torsdag. Hade nästan lika roligt som förra gången, men inte riktigt.
   

Underbart

Utgång

Gjorde illa mina tår på dangolvet.
Syns inte så mkt förutom lite blod men ont gjorde det.

1 april

Har gått upp jättetidigt för att försöka få lite skolarbete och annat gjort. Det är fortfarande mörkt ute och sådär fuktigt i luften. De andra sover fortfarande. Igår tittade solen fram några timmar vid sjö och jag brännde mig på knäna. Varför just knäna av alla ställen vet jag inte. Svider allafall lagom mycket. 
Igår påminde Madde mig om allt roligt som komer hända när jag kommer hem till Sverige igen. Sista tiden i skolan med alla studenfester och allt vad det innebär, sommar, vänner, Italien och tävlingar. Fick mig på helt andra tankar, känns bra. Har sittit och planerat och försökt få ihop allt. Kommer inte att ha en ledig helg på hela sommaren, precis som förra året. Men det känns bara bra.


RSS 2.0