Systers födelsedag

Idag fyller som tidigare nämnt min syster arton år. Grattis Sophia. 

Gårdagens korta vistelse på krogen blev iallafall riktigt lyckad. Mötte upp de andra och tog en drink innan vi sedan dansade tills det var dags för stängning. Därefter begav vi oss till Lollo och Saras lägenhet där en mindre efterfest väntade. Var vaken ett bra tag innan jag tillslut somnade i soffan. Någon timme senare gick vi som vanligt till tacobaren för att äta frukost bestående av nachotallrik och champis. Alltid lika uppskattat. 

 
 


Sverige

Nyss landat i ett mörkt Sverige. Planet var försenat och vi kör nu som dårar för att komma hem till Söderhamn fortast möjligt. Sophia, lillasyster, ska göra debut på krogen eftersom hon fyller arton om sådär tre timmar. Ska raka vägen dit och möta upp tjejerna. Krullig och rufsig i håret, osminkad, ofräsch och utan riktiga kläder och skor. Får vara så helt enkelt, hinner ju bara dit ett par timmar allafall.

Har knappt varit hemma en timme och längtar redan tillbaka. Att åka vattenskidor och tillbringa dagarna i trettiofem grader värme är betydligt bättre än där jag är nu.


Fredag

Nyss kommit tillbaka till hotellet. Har tillbringat några timmar på stranden med Sophia. Vädret är underbart. Var nere vid sjön hela förmiddagen. Vindstilla, strålande sol, riktigt varm och skönt. Har bränt mig lite och dessutom lyckats få en snygg linnebränna efter cykelturen till sjön igår. Inte vackert. Shoppingrundan idag resulterade i tre nya klänningar och ett par skor. Behöver lite fina sommarkläder, speciellt med tanke på vad som komma skall. Sen kan jag ha någon av dem imorgon när jag ska ut med tjejerna hemma. Dehär är nämligen sista hela dagen här. Fyra dagar är allt för kort och jag vill verkligen inte, inte hem. Dock har jag mycket som väntar hemma och jag kan inte vara kvar längre. Flyget går klockan fem imorgon och då styr jag raka vägen hem till tjejerna, fest och utgång. Kommer bli roligt.     

Nu ska jag fixa mig och invänta middagen båstående av bland annat blåmusslor och tiramisu. Supergott. Sen ut och kika lite och förhoppningsvis kan jag dra med mig de andra för att göra något roligt.   


Torsdag i Cervia

Väntar på att middagen ska börja. Friterad mozzarella och banana split väntar, bland det godaste. Förutom en del träning och vattenskidåkning har jag idag hunnit med att shoppa. En hel del dessutom, två nya väskor, en blus, en tröja och nio par spetstrosor var bara några av fynden. Efter det besökte vi glassbaren och sen spenderade jag och Sophia en timme vid poolen. Värmen blir näst intill outlidlig när man ligger och mycket solande har det inte blivit. Mig gör det ingenting, gillar ju inte att sola. Senare ikväll ska vi ta ytterligare en sväng på stan. Mysigt.  


Italien

Underbart. Älskar att vara här. Har nyss ätit frukost och ska snart till sjön och åka skidor. Mamma och Sophia ligger på rummet och sover. Det är riktigt varm och skönt. Som alltid skulle jag utan problem kunna stanna här i veckor. Hemlängtan är inte något jag lider av, speciellt inte här. Önskar jag kunde åka hit oftare. Igår efter min träning tog vi en cykeltur till Milano Marittima där vi kikade i affärer och fikade. Sedan efter middagen gick jag och Sophia ut och kollade lite här i Cervia. Har hittat massor med saker jag vill köpa, bland annat en hel hög med badkläder och skor. Får se hur det blir.



Sista kvällen hemma...

Det är måndag (Lollos födelsedag, grattis tjejen) och jag har precis kommit hem från jobbet. Har varit så trött idag att jag fått kämpa för att hålla mig vid liv. Kanske inte så konstigt efter helgens alla bravader. Har verkligen haft en superkul helg då även söndagen var trevlig, massor med mys och film. Imorgon åker jag till Italien. Har varit snack om att jag, syster Sophia och mamma ska åka utomlands och göra något tillsammans ett tag och nu blir det faktiskt av (vilket jag inte trodde att det skulle bli). Att vi dessutom åker till den plats där jag brukar träna gör det hela bättre då jag kan åka skidor på dagarna. Underbart. Så nu är de bara för mig att lägga mig, få lite välbehövd sömn och invänta morgondagen! Kan inte bli mycket bättre just nu.


Söndag

Vaknade tidigt som attan i morse och kunde inte somna om. Nu är klockan snart tre och jag har redan kikat på ett antal bra filmer samt satt i mig jordens frukost. För tillfället ser jag på Ciderhusreglerna med syster medan hon äter tacos. Har sätt den flera gånger innan och tycker att den är bra. Tänker inte göra mycket annat än att se på film idag. Förra veckan var stressig så lite vila är inte helt fel.

Gårdagen var toppen. Efter lunchen med tjejerna på tacobaren gick jag runt på stan en stund för att köpta en födelsedagspressent åt Lollo. Hon hade kvällen till ära en stor födelsedagsfest och precis som dagen innan var det riktigt trevlig och mycket människor. Jag hade superkul och när klockan närmade sig tolv vandrade vi vidare ner på stan. Hade även där en riktigt trevlig stund innan jag tillsammans med syster och hennes vänner åkte hemåt.

 
 
 

Strömmingsleken

Fredag och strömmingsleken. Efter jobbet i Bollnäs åkte jag till Söderhamn. Där började vi med förfest i Lollos och Saras lägenhet. De bor tillsammans i en jättefin tvåa. Mycket folk kom dit och det var för mig många nya ansikten vilket var riktigt roligt. Skönt att träffa nya människor och denna stund va absolut kvällens bästa. Efter förfesten gick vi vidare ner på stan och Strömmingsleken. Där vi förutom att gå på krogen även åt massa godis, såg artister uppträda på scen och åkte keruseller (usch vad illa jag mådde efteråt). Åkte hem till Mohed tunt två och åt en nattmacka innan jag gick till sängs. Idag, lördag, väntar ännu en spännande kväll. Ska snart in till stan och äta lunch med tjejerma på tacobaren.  

 

Onsdag

Onsdag kväll och vi styrde fest hos mig. Satt på verandan hela kvällen, drack drinkar, sjöng och hade trevligt innan vi sedan styrde vidare och åkte till Bollnäs. Där gick vi på tranan och trots att det var onsdag var det mycket roligt folk ute. Hade roligt hela kvällen och innan det var dags att åka hemåt gick vi till max och käkade hamburgare.

Nu har jag just klivit upp och det är dags för jobb. Trött och har ingen lust alls. Kommande vecka ser riktigt ljus ut. Imorgon börjar strömmingsleken och pågår hela helgen. Sen är det måndag och på tisdag åker jag till Italien. Bort från kyla och höst. Underbart!





Visum...

...hum... nu förstår jag inte... hur gör man dehär?!

Söndag

Av alla ställen att välja mellan valde vi att äta vår lunch på mcdonalds. Åt en cesarsallad och lyckades med det halv omöjliga att spilla ut hela min apelsinjuice över hela mig. Garvade genom hela måltiden och påväg hem frågade Lollo "du, har bensinmätaren gått sönder.... eller ska den vara sådär?". Vi hade alltså väldigt lite bensin kvar men på något mirakulöst sätt tog jag mig endå hela vägen hem till Mohed. På eftermiddagen kikade jag på fotboll med syster och hennes vänner och senare hyrde vi en film. En perfekt söndag kan jag lova.  

Har börjat städa och fixa med mitt rum som jag under kommande två månader ska bo i. Är en riktig röra då mitt rum fungerat som syrrans kompisrum (eller snarare systers bästa vän Malins rum) och ett ställe där övriga i familjen ställer saker de inte vill se. Exempelvis står det träningsmaskiner, stolar, tonvis med filmer, böcker och kläder som ingen vill ha där. På måndag hoppas jag att mina beställda tapeter ska komma så jag kan börja tapetsera. Sen blir det äntligen dags att ta in mina saker från garaget. Hatar att allt ligger därute. Bara att kliva upp på morgonen och tvingas gå ut dit för att leta reda på rätt kläder är drygt. Så det ska bli riktigt skönt när allt är klart.


Lördag

Min efterlängtade helg börjar lida mot sitt slut. Söndag morgon och jag har nyss kommit hem efter gårdagens bravader. Galen kväll som spenderades i Bollnäs tillsammans med Milla och hennes vänner. Hade verkligen roligt från början till slut. Nu ska jag ta tag i mig själv och åka in till stan där jag ska möta upp Lollo och Sara för lunch.


Förfest hos Milla och hennes Nicke
 
På krogen
 
Såhär blöt blev Milla och vi andra när vi sprang från klubben till taxin

Utkast: Sliten dag ...

Sitter på jobbet, är tröttare än någonsin och dricker te. Att komma hem klockan fyra när man ska upp vid sju är inte det mest intelligenta, får skylla mig själv. De andra här på Revision 4u:s kontor är på lunch så för stunden är jag ensam. Ganska skönt faktiskt och snart ska jag med se till att äta något. Längtar som bara den till helgen. Ska bli roligt att få göra nått annat.

Onsdag

Nu är klockan tre på natten och jag har nyss kommit hem. Var egentligen inte meningen att jag skulle gå ut ikväll eftersom jag jobbar imorgon. Men att sitta hemma själv och känna mig ensam, tråkig och rastlös var inget jag kände för. Så jag lånade lite kläder av mamma (eftersom mina fortfarande ligger nerpackad i packlådor) och bestämde mig för att gå ut med de andra, vilket jag är jädrans glad för nu. Har haft tusen gånger roligare än jag skulle haft hemma. 

Milla och hennes Nicke


Trött och nöjd efter kvällen


Malin och Sophia
 

By by Fagersta!

Nu var det äntligen klart. Har packat ner mina saker och minnen i flyttlådor och allt står nu i garaget hemma i Mohed. Känns sorgligt men samtidigt är de skönt att ha detta gjort, lämna allt bakom sig och gå vidare. Lägenheten som under tre års tid varit mitt hem finns inte längre. Nu ska jag bo och jobba här hemma i Söderhamn under två veckors tid och därefter beger jag mig bort från kalla Sverige. 



SM och annat

Då var årets U21 SM över och jag känner mig nöjd. För trots att jag haft ont i ryggen och till och med var osäker på om jag skulle ställa upp eller ej genomförde jag tävlingen med godkännda resultat. Nu blir de vila och besök hos sjukgymnasten för min del. Åkningen kommer jag lägga ner för stunden. Två superhärliga resor har att vänta denhär hösten och att vara fräsch i kroppen då får bli mitt prio ett.

Bilresan från Ambjörnarp upp till Hofors och sedan vidare till Söderhamn var inte den roligaste. Hela nio timmar tog det. Inte blev det ttevligare av att massa otäcka djur hoppade upp på vägen och fick mitt hjärta att näst intill stanna. Klockan var fyra på morgonen innan jag kom i säng och sedan ringde klockan sex och det var dags att kliva upp och jobba. Kunde varit piggare och dagen kändes väldigt lång. Idag är det dags att bege sig till Fagersta med mina päron. Stor släpvagn är hyrd och det är dags att flytta hem på riktigt. 

Bilder från helgen:


Maddis jag och Sara under prisutdelningen

Elin Fanny och Maddis på hotellet
 
Madeleine och Johan                                     Hagge och Elin

Fanny kraschade under sitt finalåk och fick föras till sjukhus med ambulans

Oskar                                              Henrik

U21 SM i Ambjörnarp

Första dagen och trickutslaget är nu avklarat. Imorgon väntas final och dessutom slalom och hopputslag. Hotellet vi bor på ligger i Tranemo, en stad bestående av ett ICA, butikerna Klädstället och Sko dig samt caféet Fikat. Inte världens roligaste ställe, helt ärligt ganska grått. Men har trots detta riktigt roligt endå. Skriver mer imorgon. 


Elin och Fanny på vårt hotellrum strax innan vi bäddade ner oss... 
...laddad som den för imorgon 

Augusti

Sommaren börjar leda mot sitt slut. Kvällarna blir allt mörkare och känslan av höst smyger sig på. Brukar kännas tungt men i år är de annorlund, har så mycket att se fram imot. Veckan som varit har jag spenderat i Norge. Som vanligt massor med skidåkning tillsammans med Martin och hans norska vänner. På tisdag åkte jag till Jessheim och festade med två tjejer som jag gick i skolan med i Fagersta, riktigt trevligt. För tillfället befinner jag mig i Ambjörnarp (ligger någonstans långt ner i Sverige). Åkte till Vaxholm igår och hämtade upp Elin och tillsammans åkte vi hit för att träna inför U21 SM som börjar imorgon. 

Even och Martin i båten på slåstad vattenskidklubb
 
Natta och Alex, gamla skolkamrater till höger och en annan Svensk brud till vänster

Elin. Stannade i Linköping för att äta thai och sedan glass på Ben & Jerrys glassbar



Home...

De senaste dagarna har jag tillbringat med kattmamma i Hofors. Alltid lika mysigt att vara med henne och vi har fyllt våra dagar med massa skidåkning, surf, shopping och film. Bara saker som vi är bra på. Vid tanken ploppar minnen från vår resa till Texas under jul och nyår upp. Hade riktigt roligt dedär veckorna. 



Lät vattenskidorna ligga kvar i bilen och plockade istället fram vår gamla vindsurfingbräda. Den första och enda gången jag vindsurfat var på Rhodos för drygt ett år sen så helt lätt var det inte. Dessutom fanns det knappt någon vind vilket känns något skrattretande. Hela veckan har jag väntat på att vinden ska lägga sig och när jag förrän gång skull önskar lite vind finns den knappt. Vädergudarna kan då knappast vara på  min sida. 



Igår eftermiddag tog jag dock mitt pick och pack och begav mig till Söderhamn. Umgicks med familjen i vår sommarstuga en stund innan jag åkte in till staden. Kikade förbi hemma hos Lollo och Sara i deras nya lägenhet där de för kvällen styrt förfest. Korkade upp, fixade och snyggade till oss tillsammans för att sedan gå ut på staden. Dansade, träffade massor med folk och hade en riktigt trevlig stund, till och med trevligare än jag kunnat ana. Mötet med alla gamla vänner kan vara det bästa och att se hur alla förändras är riktigt roligt. Det mest otippade mötet under kvällen var dock med två killar från trakterna där jag under tre år gått gymnasiet, inte hade jag väntat mig att se dem i Söderhamn.  


Jag under början av våran kväll

Lollo kämpar med att öppna en flaska vin

människor...

Åkte buss hem där jag träffade syster och hennes vänner.

Nu ska jag hälsa på familjen igen och äta lite blåbärspaj. Sen väntar en väldigt lång bilresa till Norge. Ska ringa och tjata på Fanny så kankse jag får sällskap vilket skulle vara betydligt trevligare.

RSS 2.0