För jag vill stoppa tiden...

Jag vill stanna i Italien. Älskar allt med dessa dagar. Sättet vi lever, vännerna, glassen, värmen, stämningen och för att inte glömma åkningen. I dessa förhållanden finns det banne mig inget roligare. Njuter av varje sekund, känslan är underbar.  

 


Sverige – Italien

Dags att komma igång och börja skriva igen. Vet att jag varit dålig den sista tiden. Beror till största del på att mitt liv och mina dagar bestått av jobb, jobb och åtet jobb. Den tråkiga och tjatiga delen är inget jag vill skriva om.

Från tråkigt till något riktigt, riktigt fint. Ligger på hotellrummet i Italien. Bredvid mig ligger två av mina bästa vänner, tillsammans har vi flytt kyliga Sverige för två veckor sol, värme och vattenskidåkning. Livet är underbart. Inga bekymmer, inga besvär.


Första dagen. Jag (jävla krull) och Elin påväg till stranden

Elin och Fanny, brunast av alla.

Glada? De var vi, eller åtminstone jag, fast de kanske inte ser ut så. Käkar musslor till middag och jag älskar musslor!


Vecka ett

Över en vecka sen jag skrev i denna jädra blogg. Första tiden i Sverige har varit bra, till och med bättre än jag trodde. Träffat alla mina hönor, vilket varit underbart. Känns något bittert med kylan, men blir nog bättre framöver. Har inte haft en lugn stund och det har passat mig bra. Gillar inte att tänka.

Några bilder från veckan.


En av veckans fina eftermiddagar med bästa Camilla, här i Bollnäs på studentfest ♥

Jag och Madeleine ♥. Fagersta och hälsade på bästa vännerna.  

Lillasyster tog studenten, grattis!



Karlstad

Då har jag varit hemma i Sverige i hela två dagar. Åkte direkt från Arlanda till Karlstad där Sola Challenge väntade. Säsongens första vattenskidtävling! Kunde inte få en bättre start efter hemkomsten till Sverige. Har haft en toppenhelg.





Brisbane - Singapore - London - Stockholm

Då var dagen här. Dagen jag så länge gruvat mig för. Dagen då den 34 timmar långa resan tillbaka till Sverige startar. I skrivande stund befinner jag mig på Brisbanes flygplats. Gråter. Vet inte riktigt varför. Vet inte om jag är glad eller ledsen. Vill inte lämna Australien, samtidigt som jag känner lättnad. Sa nyss hejdå till Josefin. Känns som hela min sista vecka har bestått av hundratals sorgsna farväl. Några mindre jobbiga än andra. Kommer garanterat åka tillbaka, frågan är ju bara när.


Toppenkväll

Kvällen blev till och med bättre än väntat. Möttes på restaurangen som jag skrev om innan för att käka varsin dessert. Jag åt "Passionfruit Curd Tart, with white chocolate mousse-fi lled cannoli, blood-orange ice cream & double cream." Underbart god. Sen begav vi oss till South Bank där bion visades. Det var tur vi bokade våra biljetter förra veckan och ytterligare tur att vi var ute i god tid. Varenda biljett var slutsåld och detta trots att filmen visades i fyra salonger samtidigt. Tyckte att filmen var toppen! Precis likt en episod, bara lite längre. Så himla glad att vi bestämde att gå ut ikväll, känner mig jättenöjd och har verkligen haft en toppendag rakt igenom. 

Nu väntar sängen. Imorgon ska jag och Josefin äta frukost ute.



Fina, sketna Mazda

Jag har sålt min skruttiga, älskade och högst minnesvärda Mazda. Lämnat ifrån mig nycklarna till mitt livs första bil. Separationsångest, kanske inte, men de känns lite sorgligt. Killen som köpte bilen heter Justin. Vi hade våra introduktionsdagar på Ikea tillsammans och känner alltså varandra genom jobbet. Kändes bra att sälja bilen till någon jag känner, behöver jag inte oroa mig lika mycket. Är alltid så rädd att göra saker på fel sätt. Sen vet jag att han inte kommer ringa och skrika åt mig om bilen slutar fungera imorgon.    


Bil och ny bilägare


Freestyle Tout Emporium

Nyss satt mig på ett mysigt café för en ensam fika. Behöver varva ner och andas lite. Kom nyss från city där jag spenderat förmiddagen med Trent. Möttes upp i morse för en sen frukost och shopping. Nu ska jag ta tag i några av mina obesvarade mail och sen bege mig tillbaka till city. Ikväll ska jag och några vänner till Freestyle Tout Emporium. En restaurang i Fortitude Valley, som är kännd för sina härliga desserter. Skippar middagen och går dit på tom mage. Här ska slukas onyttigheter. Efter det väntar förhandsvisningen av Sex and the City 2. Vet att den redan haft premiär i Sverige, här är premiären i morgon. Underbar kväll att vänta!



1:a juni, 2010

Ytterligare en trevlig kväll i Enoggera.  James, vår master chef, gjorde roast med ugnsbakade grönsaker. Himmelskt. Efterrätten stod jag och Josefin för, brudarnas tur att glänsa. Chokladdoppade jordgubbar och körsbär blev, om möjligt, mer himmelskt. Avrundade kvällen med fotboll, Australien/Danmark, och svenskt lösgodis (skickat hela vägen från Sverige av Josefins mamma). Vann matchen gjorde Australien, till allas (eller kanske bara min) stora förvåning.


Hejdå Cavendish Road...

Nu sitter jag på Zarraffa's Coffee och dricker en välförtjänt latte. Sprungit runt på ett stort shoppingcenter i timmar. Varit på banken, kikat, köpt och fått ordning på en hel del behövligt. Hela morgonen och förmiddagen har gått till packning och städning. Flyttat ut ur mitt fina rum på Cavendish Road. Känns lite sorgligt att jag lämnat huset, har ju bott där sedan januari. Dock har jag inte sagt hejdå till min housemates än. Ska ut i övermorgon tillsammans. Anledningen till att jag lämnar Mt Gravatt är att de, Lisa och Paul, har flyttat till Gold Coast. Dessutom vill jag göra lite annat min sista tid så bosätter mig hos Josefin och James ikväll.

Känner mig lite stressad så hinner inte skriva mer. Ska till Coles (Australiens motsatts till ICA) och köpa lite ätbart för kvällen då middag med vänner och fotboll väntar. Ska se Danmark - Australien och jag har fortfarande inte bestämt vilken sida jag egentligen står på. Tillhör ju Skandinavien samtidigt som jag älskar landet jag befinner mig i...


RSS 2.0