Jag har köpt en bil!

Jag har köpt mitt livs första helt egna bil idag, deni! Liten sketen Mazda som jag nu, precis när jag vill och känner för det, kan åka runt i. Inge mer buss och annat skit. Nu får vi bara hoppas att skrället håller under de resterande månaderna jag har kvar i Australien. 

Snart har jag även bott en vecka i mitt nya hem. Trivs. Jag och Lisa har köpt gymkort och ska börja träna på tisdag. Lisa är den andra tjejen som bor här, hon är i tjugoårsåldern och flyttade hit från england för ca ett år sen. Killarna heter Joseph och Paul (Lisas pojkvän). 

Kvällsdopp - Sunshine Coast
Bilder från onsdags när jag, Viktor (en av de svenska killarna som jag skrev om tidigare) och Johan (en kille som kommit hit för att plugga till personlig tränare) åkte till Mooloolaba.




15/1158 Cavendish Road

Idag flyttade jag från huset i Woolloongabba, där jag spenderade två veckor, till en lägenhet en bit utanför Brisbane. Delar stället med ett par från england samt en annan kille. Trevliga är de allihopa och jag kommer nog att trivas här. Jobbade tidigare idag, sjätte dagen denär veckan. Måste berätta hur dålig jag blivit på att käka riktig mat sedan jag började. Ser, rör och är i kontakt med mat hela dagarna vilket resulterar att min matlust är lika med noll. Får liksom nog och blir mer eller mindre äcklad. Idag åt jag exempelvis en chokladmuffins med iskaffe till frukost, daimtåra och äpplen till lunch, ytterligare en muffins påväg hem från jobbet och en stor glass med topping på mcdonalds till middag. Bara skit med andra ord, känner inte för något annat. Sen är de ju sisådär en trettiofem grader varm vilket inte gör saken lättare. 

Kikade minneskorten på mina kameror. Har inte använt någon av dem sedan jul, dåligt av mig. Hittade lite mer eller mindre bortglömda foton som jag tänkte lägga ut.



Wet'n'Wild


Hostelvistelse med Anton och bilder från huset i Balmoral


Jockes födelsedag.
Grillning vid Kangaroo Point.
Träffade fagerstatjejerna Emma o Sofia.


Australien - 20 januari 2010

Jag är sämst på att skriva blogg. Har hänt massor den senaste tiden som jag inte skrivit om. Kan ju börja berätta att jag för skrivande stund befinner mig i ett hus i Brisbane som jag hyr under två veckors tid. Flyttade från familjen som jag bodde hos i slutet av december. Där mellan har jag spenderat en del tid på hostel och en dessutom bott hos ett gäng svenska, mkt snälla, killar. Letandet efter boende har inte varit de lättaste. Ganska jobbigt till och med. Var dessutom slarvig och tappade bort massor med pengar på vägen. Först nu börjar jag få ordning på det hela, flyttar till ett nytt ställe på söndag som verkar toppen. Var dit och kikade i början av veckan och allt såg fint ut.

Jobbet som jag fick på Ikea i början av december har gått jättebra. Skrev på ett nytt kontrakt idag, vilket innebär att jag får jobba kvar på obestämd tid. Det var meningen att jag bara skulle jobba där under jul och nyår, sammanlagt sex veckor, men eftersom allt fungerat så pass bra fick jag stanna. Var lite rädd att jag skulle bli utan jobb och tvingas söka nytt. Trivs med jobbet där. Serverade en äldre man idag som beställde meatballs och som sedan tillade ”köttbullar in swedish”. Jo tack, ja vet de. 

Finns massa mer att skriva om och massa bilder att lägga ut, men de tar jag tag i en annan dag.


Madeleine Holm


Du är bra vännen... saknar dig...


RSS 2.0