snart så...

Trodde aldrig någonsin att jag skulle längta till sommaren är över. Jag som älskar sommar och allt vad det innebär. Men nu kan jag knappt tänka på något annat än hösten. Till hösten är det slut med all gråhet och kyla för min del. Då tar jag mitt pick och pack och drar till varmare bräddgrader. Kan bli det roligaste jag gjort. Underbart. 

 


Hold your own
Know your name
And go your own way

28 juli 2009

Ofattbart hur mycket skit jag släpat till denna lägenhet under mina tre år i Fagersta. Håller för tillfället på att packa ner allt i flyttlådor. Det är snart dags att säga hejdå till Fagersta och livet här. Lite sorgligt måste jag medge att de är men mest fylls jag av lättnad. Att komma bort, göra något nytt och träffa nya människor kommer bli himla roligt. Tar med mig de första färdigpackade lådorna hem till päronen i Mohed senare. Ska tillbringa natten där för att sedan kliva upp imorgon, jobba och därefter åka till Hofors och spendera några dagar där med Fanny och de andra. Jädra massa bilåkande för min del men kul ska de bli.  


Brunch med Fanny tidigare idag innan jag styrde mot Fagersta


Ghaaaaa

Wakesurf, bastu, grillning, nakenbad och massor med andra galenskaper gjorde gårdagen till en av de trevligaste på länge. Det är ungefär såhär sommaren ska vara enligt mig. Varm, spontan och fylld av trevliga stunder och människor. 






Bankett

Då var två av de tre mästerskapsdagarna över. Åkte slalom- och hopputslag i fredgas och trickutslag idag. Lyckades ta mig till final i de två förstanämnda och dessa kommer att avgöras imorgon. Nu under eftermiddagen och kvällen har tävlingens bankett hållits. Jag och Elin begav oss efter tävlingen hem till mig och sedan till hamnkrogen för att möta upp killarna och några andra. Därifrån åkte vi alla till hotellet där banketten skulle hållas. God mat, trevliga människor och bra stämning gjorde kvällen lyckad. Nu är det dags att ladda för i morgon.


Jag och Elin

Crille och Daniel

Brännström, Johannes och Madeleine

Eric                                            jag

ser ut som att någon har riktigt kul         Även Johan såg gladare ut än vanligt 

Jag maddis och fanny


 


090724

Nu har årets svenska mästerskap börjat. Killarnas slalomutslag är i full gång och snart är de våran, tjejernas, tur. Först på startlistan är jag vilket gör mig nervös. Gillar inte att gå ut tidigt då man är ovetande av vad de andra gjort. Vädret är inte det bästa heller då de blåser. Men jag är taggad. Kul ska de bli och jag ska åka bra.


Maddis Fanny och jag

Andre, bra åkt

Daniel Johan och Oskar

Fanny skulle knäppa kort på mig, här har vi de bästa

Brännström, även han bra åkt


sjukhus, p-böter, regn och andra tråkigheter

Det är inte min dag idag. Tror jag vaknade upp på fel sida i morse. Klev upp jättetidigt och insåg att jag glömt parkera bilen, denna stod kvar utanför porten, vilket innebar en fin böter på femhundra kronor. Därefter spenderade jag förmiddagen på sjukhuset i Avesta och precis som många andra människor ogillar, eller rättare sagt hatar, jag sjukhus. Lukten, känslan, korridorerna och människorna gör mig illamående. Att jag sedan ska ligga i bara underkläderna när någon man klämmer och trycker på min mage så pass hårt att jag vill gråta gör inte saken bättre. Som toppen på grädden tappade jag även bort min väska med allt smink, alla smycken, flaskor och krämer. Man förstår inte hur myckets sådant är värt förän man tvingas köpa nytt. Kommer att bli ruinerad. Och nu är de dags att städa och börja packa ner alla saker i flyttlådor, inte heller de roligaste jag gjort. Om cirka sju dagar är de dags att flytta ur min fina lägenhet. Vart jag ska ta vägen sen återstår att se. 

Dock fanns några ljusa stunder i allt de trista och smått deprimerande. Tog jag en fika med Madeleine på Elsas i Norberg. Trevligt och mysigt var det. Satt länge och pratade om allt man kan tänka sig. Skvallen, bekymmer och gamla minnen. Hade en del att prata om och ta igen kändes de som. Sådanna pratstunder gillas. 

 
Gammal bild på mig och Madeleine i vintras när vi firade min födelsedag. 


Påväg tillbaka Fagersta

Fick tid hos kiropraktorn tidigt imorgon och blev tvungen att lämna Slåstad tidigare än planerat. Tråkigt. Sitter i bilen nu, har kört en av de många timmarna på väg mot Fagersta. Köpte nyss en stor påse godis. Denna ska bli min vän inatt och hålla mig vaken när mörkret börjar falla. Börjar bli lite smått less på att köra bil själv, speciellt när de är så långt. Inte får jag liv i stereon heller. Borde inte gnälla, bara för att jag sitter still och har tråkigt i några timmar kommer inte världen att gå under. Har trots allt SM att vänta i helgen vilket kan bli allt annat än tråkigt!


Norge

Början på min tredje dag här i Slåstad, Norge. Solen skiner ute och ingen vind syns till. Kan bli perfekt. De senaste dagarna har varit trevliga. Massor med vattenskidåkning och igår åkte vi till Kongsvinger för att gå på bio. "Drag me to hell" tror jag filmen hette och de var bland de sämsta på länge, kankse för att jag inte riktigt gillar skräckfilmer. Idag väntas en lång dag vid anläggningen här i Slåstad med massa vattenskidåkning och annat roligt. 

 



...

Slut. Finito.
Inget mer av oss.
Frågor utan svar.

Irritation, förvirring, besvikelse.
Dags att ta nya tag.


18 juli

Lördag kväll. Grillade och festade på Eskiln, helgens tävlingsarenan, tillsammans med arrangörer, åkare och andra involverade. God mat, trevliga människor och därmed ett bra avslut på helgen. Senare på kvällen, eller snarare natten, åkte en del av oss vidare till söderbärkeparken som ligger en bit utanför Fagersta. Där spelade något band och en hel del människor fanns på plats. Var inte där speciellt länge eftersom vi kom ganska sent. Men trots detta var det endå ganska roligt. Nästa helg ska jag åter igen bege mig till Fagersta då svenska mästerskapen kommer avgöras, men först väntas en vecka träning i Norge.  


Jag och Elin under kvällen.  


Marberg Open

Nu är helgens tävlande över för min del. Har åkte helt okej men inte presterat som jag själv skulle vilja. Vill så mycket mer men gör mitt bästa för att vara nöjd endå. Får koncenterar mig på SM som går här i Fagersta till helgen. Imorgon åker jag tillsammans med Martin och några norska killar till Norge för att träna och ladda där. Kommer att bli riktigt roligt kan jag tro.  


Jag och Fanny

Två norska killar och Martin 

Oskar och Hagge


hårfärgning och tacos

Sitter i min lägenhet i Fagersta. Fanny gör slingor i mitt hår. Jag måste vara världens hårömmaste människa, fy vad ont de gör när hon drar ut håret ur den urtjusiga mössan jag har på huvudet. Försöker koncentrerar mig på datorn istället. Brukar inte göra speciellt mycket med mitt hår. Har gjort slingor förut men skulle aldrig färga eller göra något liknande. Passar i min naturliga färg så varför förstöra den. Maddis står i köket och lagar mat. Ska äta tacos, kolla på film och mysa. Imorgon börjar helgens tävling, Marberg Open. Första tävlingen i Sverige för min del och det kommer att bli superkul.


Tillbaka till verkligheten

Tre dagar hemma och jag är redan less. Less på kylan, regnet och gråheten. Vill tillbaka till värmen. Men kan avslöja att det inte dröjer länge, bara några veckor sen bär de förhoppningsvis av igen. Just nu befinner jag mig i Fagersta, kom hit sent igår. Ligger på loftet i huset vid sjön med Fanny och lyssnar på mysmusik. Kul att träffa henna och de andra. Har provat ännu en skida, äntligen en gnutta hopp i denna hopplöshet. Känns bra.


Sista kvällen

De är dags att packa och göra allting klart. Imorgon bär det av hemåt. Kalla Sverige, jag vill inte! Var nyss till glassbaren och åt min sista glass, tog den största som gick att få. Kommer sakna allt dehär. Åkningen, värmen, maten och alla människor. Ska de bli skönt att komma hem och träffa alla. Men jag vet att så fort allt känns som vanligt kommer jag att bli rastlös till tusen och springa omkring och gnälla för att jag inte har något att göra. Tur att så mycket redan är planerat och att jag har massor med saker jag kan se fram imot framöver. Sen har jag bästa tjejerna som jag inte träffat på länge.


Ändrade planer

Min två planerade veckor i Italien blev till tre. Skulle egentligen åkta hem till Sverige i tisdags och därefter åka direkt till Finland för att delta i nordiska mästerskapen. Men när den tävlingen blev inställd bestämde jag mig för att stanna kvar här vilket jag inte ångrar. Nu har jag bara två dagar kvar. Kommer kännas annorlunda att komma hem igen, skulle inte tacka nej om jag fick stanna en vecka till. Dock saknar jag vissa saker hemma och jag börjar känna mig lite smått ensam. Henrik, Mickis, Oskar och de andra åkte hem för några dagar sen så nu är jag här själv. Eller inte helt själv, tog en öl med två killar i Milano Marittima igår sen är de två engelska tjejer här som jag umgås med.

 


San Gervasio

Min helg i San Gervasio är över och jag är tillbaka på hotellet i Cervia. Har haft riktigt trevligt, detta trot att min åkning inte fungerade och det gick ganska dåligt. Tävlingen började i fredags och avslutades på söndag kväll. Arenen var bland de finaste jag sett och många bra åkare fanns på plats vilket gjorde det hela ännu lite roligare. Under hela helgen var det strålande sol, vindstilla och fruktansvärt varmt. Klockan åtta på lördag kväll var det närmare trettionio grader i skuggan, ni kan ju tänka er hur varmt de var under dagen då. Planerar redan att åka dit nästa år igen, skulle vara riktigt roligt.


Fotograferade när killarna åkte. Superkul, jag vill ha en sådan kamera!

Oskar slog till och satte nytt personbästa i trick, inte illa.

Under mitt första slalomåk.

En av hundarena som sprang runt på arenan.

Mickis och Oskar ligger i skuggan och vilar.

Uppvärmning inför hoppen. Framför mig går Henrik med sina hoppskidor.
I bakgrunden ser man baren och restaurangen och bakom de ligger ett stort vattenland.


Första juli 2009

Eftermiddan och kvällen blev betydligt trevligare än min långdragna förmiddag. Efter lunchen åkte jag ut till sjön för att träna slalom. Oskars pappa Micke hade tagit med min gamla slalomskida som jag åkt på de senaste säsongerna. Bytte nämligen skida under texasresan i december och alls sedan dess har min slalom gått uselt. Eftersom jag lägger en hel del tid och energi på åkandet har detta varit ganska jobbigt men tänkt att det nog blir bättre med tiden bara jag får träna mer. Men nu, efter månader av nötande, har jag gett upp och tänker därför prova min gamla skida och se om jag kan hitta mitt gamla jag igen.  


På kvällen efter vi ätit en supergod middag bestående av champinjonsoppa, fiskfilé med hasselbackspotatis och banana split gick vi till en spelhall i närheten. De andra spelade och provade de mesta medan jag och henrik istället köpte oss varsin jättestor glass. När vi återvände tillbaka till hotellet bytte vi om till badkläder och tog ett nattligt dopp i poolen. Superskönt att svalka sig lite innan man ska krypa ner i sängen för att sova.


Imorgon drar vi till Milano. Spännande, spännande. Ska bli helt sjukt roligt. 


Här är min nya Radar och sedan min gamla Monzan 

Påväg ut på staden. Jag,Henrik, Oskar, Mickis och oskars syster


Jag och Henrik åt glass

Oskar skulle visa hur stark han var men fick stryk av pappa Micke



 

Besvikelse... kommer dehär verkligen att gå... nja...


Rastlös...

Fylls av en känsla av rastlöshet. Har tillbringat de senaste timmarna liggandes vid poolen. Tänkte att jag bör försöka få lite färg nu när jag ändå är här. Vilket passade utmärkt just denna förmiddag då jag tagit ledigt från all träning enbart för att vila mitt något trötta jag. Men fy vad tråkigt jag haft, sola är verkligen ingenting för mig. Att vara i solen kan vara hur underbart som helst och jag älskar ju bra väder och värme men att ligga helt still i timmar är enligt mig en riktig plåga. Redan efter tjugo minuter blir jag rastlös och känner för att göra något annat. De värsta är då det är så varm som det för tillfället är här. Då man efter en stund blir sådär jobbigt varm att man börjar svettas och då det blir suddigt för ögonen då man reser sig för att ta ett svalkande dopp i poolen.  Nej, en liten stund kan vara riktigt skönt men jag skulle inte kunna tillbringa hela dagar men att göra detta. Nu återstår bara en timme av denna tråkiga förmiddag sedan kommer de andra tillbaka och det är dags för lunch. Tänkte gå till affären och köpa frukt och vatten undertiden och kanske om jag inte lyckas motstå köpa en glass vid glassbaren.

Bilder från tidigare dagar vid sjön:


Oskar som då och då kör båten

Jag när jag gör ett försök att gå på händer, dock mindre lyckat

Henrik syr ihop sin väst

Mickis solar och tar det lugnt


RSS 2.0