Kyla

Tog ledigt från jobbet idag. Skönt att vara hemma, har så mycket jag måste ta tag i känns det som. Bland annat ska jag fixa ett internationellt körkort och besöka sjukgymnasten. Känns att det är höst nu, börjar bli alltför kallt ute vilket känns tråkigt. Kom nyss hem. Jag och mamma klev upp imorse för att åka ut i den stora skogen och plocka svamp. Typ första riktiga gången för min del, en lyckad sådan. Kom hem med en överfull korg och nu ska bara alla svamparna rensas. Det tråkiga kvar med andra ord.

Ser fram emot helgen som kommer. Madeleine, Johan och kankse Elin kommer hit och vi ska åka till min stuga i Långvind. Kommer garanterat bli riktigt, riktigt mysigt.

.   





varför riva mina murar som jag så omsorgsfullt byggt upp...

Söndag, slitdag

Nu sitter jag, efter en lång bilfärd, åter hemma i Mohed. Kändes lite tungt att åka tillbaka. Saknar vännerna, gemenskapen och det fina som gymnasietiden bidrog med. Att man inte uppskattade allt dedär mer. Gruvar mig för att kliva upp och åka till jobbet imorgon, fy vad segt. Dagen har, trots en del huvudvärk, varit riktigt mysig. Åkte till Hembygdsgården imorse med Madeleine och Johan där vi fikade och åt frukost. Efter det följde jag med Martin och Daniel ut för att se på när de åkte skateboard och wakeboard. Superskönt att spendera dagen utomhus, speciellt när solen lyste och det inte var alltför kallt ute. Perfekt sätt att fördriva söndagen på. 



Madeleine och sötaste Monza 

Tack för en kanonhelg Madeleine och alla ni andra ♥

  


utgång i Fagersta

Nyss kommit hem från kvällens och nattens bravader. Klockan är nu fem på morgonen och jag sitter i Madde och Johans kök och käkar rester från kvällens middag. Känner mig förvirrad och detta av flera anldeningar. Men kvällen har trots detta varit riktigt trevlig. Roligast har det varit att träffa alla vännerna. Vissa mer saknade än andra.


Johan och Madeleine styrde förfest

Carro                                    Mattias

Dom                                      Balkonghäng

Jag och Madeleine
 
Madeleine och Martin. Sovdags.


Thai på balkongen

Nyss ätit en riktigt, riktigt mysig middag tillsammans med Johan, Madeleine och Hubbe. Beställde hem mat från tahi, bland de godatse som finns enligt mig. Sedan la vi ut tonvis med kuddar och filtar på balkongen och åt middag ute. Inte alls speciellt kallt ute utan det var faktiskt riktigt skönt. Till efterrätt åt vi choklad, mörk chilichoklad (en av mina nya favoriter). Nu börjar folk trilla in och festen kan börja. 

  


Mys i höstsolen

Klev upp tidigt imorse, gick till mitt gamla gym och simmade en timme. Riktigt skönt var det och bättre blev det när jag kom hem och världens bästa Madeleine hade dukat upp frukost som vi åt tillsammans. Fixade oss och åkte sedan till Avesta där vi shoppade och käkade lunch. Sallad till mig och Madeleine och bakpotatis till killarna. Väl tillbaka till Fagersta åkte vi ut till wakeboardsjön för att kika lite. Åkte båt i någon timme och det var verkligen superroligt att se och träffa alla. Nu är vi tillbaka i lägenheten och det är dags att fixa sig och göra ordning middag.  


Jag och Madeleine, mys i solen
Carro och Mattias vid sjön
Carro och Mattias vid sjön

Jag och Martin

Madeleine och Johan

Mattias och Martin

Johan, Madeleines pojkvän


back in Fagersta

Det är fredag och jag befinner mig i Fagersta, staden där jag under tre års tid gick på vattenskid- och wakeboardgymnasiet. Jag och Madeleine dricker vin, äter jordgubbar och pratar om allt som hänt den senaste tiden. Monza, den nya och världssöta kattungen hon och Johan skaffat, ligger och myser för sig själv i soffan bredvid oss. Känns nästan som att vara tillbaka till kvällarna vi spenderade tillsammans när jag bodde här. Mysigt är det och jag längtar nästan, bara nästan, tillbaka till den tiden. Hoppas och vet att det kommer bli en heltrevlig helg!


Bandy

Broberg - Bollnäs, kunde slutat bättre. Till att börja med var stämningen var på topp och alla (speciellt vissa) var taggade inför matchen. Men när Bollnäs tog ledningen tidigt slog det om och frustrationen ökade för var minut som gick i Söderhamnsklacken. Är inte direkt insatt så mig spelar det ingen större roll. Men visst är det riktigt roligt. Jag skrattade mest åt alla galna skrik och bråk. Att en sådan sak som bandy kan göra människor så upprörda.   



Onsdag, middag och utgång

Supertrevlig eftermiddag och kväll. Åkte direkt från jobbet till Camilla och Niklas där vi korkade upp, snackade och myste. Det vi hade att vänta kunde inte bli annat än bra och vi var taggade till tusen. Hade kvällen till ära beställt bord på ett ställe i Bollnäs tillsammans med tretton andra. Alla möttes strax innan åtta och vi begav oss till restaurangen där vi skulle vara. Supertrevligt från första stund och vi åt och drack gott. Efter måltiden, som för mig bestod av plankstek och flertalet drinkar, var det dags att röra på fläsket. Lämnade bordet för dans och ytterligare drinkar i baren. Dock lämnade jag, trött som attan, klubben vid halv ett och tog en taxi till pappa där jag stannade över natten. Kan inte påstå att det var direkt trevlit att kliva upp tidigt morgonen därefter för jobb och annat. Men hade så pass roligt att det lätt var värt det och hoppas på liknande onsdagkvällar framöver.  


Linköping

Toppendag igår! Efter en mysig dag på stan med Elin gick vi till lägenheten för att ladda inför kvällen. Beställde hem mat från Thai Coconut, kikade på Sex and the City, drack vin och snackade massor med skit. Riktigt mysigt. När vi var färdiga och kände oss klara gick vi ner på stan för att möta killarna. Skulle till en klubb som vid namn Platå. Där vi sedan kom att tillbringa hela kvällen. Dansade, drack och hade rikitgt roligt innan vi runt tre tiden, med trasiga och ömma fötter, staplade oss hemåt.

Just för tillfället befinner jag mig på tåget som ska ta mig hem till Söderhamn. Tråkigt att behöva åka och lämna Linköping. En helg är så kort tid och speciellt när man har roligt. Linköping är en riktigt trevlig stad och kan absolut tänka mig att spendera mer tid där framöver. Skulle vilja plugga där men finns ingenting jag är sugen på att gå. Kanske kan jag flytta dit en kortare period och läsa bara några enstaka kurser. Vi får se, dedär är något som visar sig med tiden. Först och främst väntar Australien. Bra en månad kvar nu.


Killarna, jag och Elin

Reserverad                                   Dans

Massor med dans under hela kvällenKillarna

kort                                            Killarna

Jag och Elin

Mer dans                                 Såhär trötta var vi efteråt

Tack för en superfin helg pärlan och ni andra!



19900912

Lördag morgon. Linköping. Elin och Daniel har bakat scones som vi ätit till frukost. Inte helt fel. Är något trött men ser trots detta fram imot dagen. Om en stund ska jag och Elin gå ner på stan, shoppa och kanske ta en fika. 

Kvällen igår blev trevlig. Åt kycklingsallad till middag och satt tillsammans med ett gäng andra i Daniels och Elins lägenhet. Hade trevligt och senare på kvällen gick vi in till stan för att kika.  








Söderhamn - Linköping


Sista timmarna på jobbet är gjorda och det är äntligen helg. Sitter på X2000 påväg mot Linköping där kommande dagar ska spenderas. Elin möter upp mig på stationen om några timmar. Längesen vi sågs så det finns en del att prata om. Har ingen aning om vad som händer eller vad vi ska göra men det kommer garanterat att bli en riktigt rolig helg.

Veckan som varit har flugit förbi fort. Fotbollskväll hemma hos Lollo i onsdags där det käkades sushi och thaimat. Vi levde runt som galningar och visst kan fotboll allt vara riktigt trevligt ibland. Måste medge att jag till och med längtar till Sveriges nästa match då vi kan styra ännu en trelig hemmakväll. Igår, torsdag, åkte jag till en sjö i skogen där vi grillade och fiskade hela kvällen. Fick ingen fisk men det var ändå riktigt mysigt. Dessutom har jag hunnit besöka frisören (där stora delar av håret försvann), sjukgymnasten och ett nytt gym där jag funderar på att börja träna.

Inte många veckor och helger kvar för mig i Sverige nu. För er som inte redan vet åker jag om ungefär en månad till Australien på obestämd tid. Till Brisbane. Detta har varit på tal länge men inte varit helt klart förrän ett tag sen. Kommer att bli något helt annat än det jag tidigare gjort och förhoppningsvis även det roligaste jag gjort. 

  
Bild från min första gång i Linköping då jag åkte dit med brudarna till höger. Bodde på hotell över en helg och hade det superkul.


Måndag...

... veckans längsta och mest trista dag lider mot sitt slut. Ligger i sängen och ska snart sova. Dagen har, förutom massa jobb, bestått av besök hos sjukgymnasten, timmar av träning samt middag med familjen. Låter förmodligen ganska trist vilket jag kan intyga att det även var. Livet kan inte alltid vara roligt.

Långt ifrån trist var dock helgen. Hade supertrevligt från början till slut. Middag, film och mys på fredag och sen middag, fest och utgång med tjejerna på lördag. Ser redan fram emot nästa helg som ska spenderas i Linköping med saknade vännen Elin. Kommer bli roligt.  


Trevlig middag med mycket trevliga tjejer innan fest och utgång.


Lunch i Bollnäs

Jobbade i Bollnäs idag och passade på att luncha med Camilla och Erik. Åt kycklingsallad och satt där länge och bara myste i solen. Hade riktigt trevligt. Nu för stunden befinner jag mig i pappas hus där jag är helt ensam. Han är på Solvalla och kikar på hästen som startar där ikväll. Själv ska jag förmodligen festa med folket här i Bollnäs och kankse gå ut. Kan bli trevligt. 

 Vad händer i helgen då? Hoppas på något riktigt trevligt. Ser ljust ut. Hela denhär hösten är, har varit och kommer bli ljus. Har faktiskt mått bra av att flytta hem vilket jag verkligen inte trodde att jag skulle göra. Kanske är det för att jag knappt haft tid att tänka alls. Har inte haft en lugnt stund. Vägrar att sitta still och har än så länge inte varit hemma en enda kväll. Sen är det riktigt roligt med alla nya människor jag mött samt möten med alla gamla vänner.



Första september

Ett stort GRATTIS till bästa Madeleine som fyller nitton år idag.




RSS 2.0