26 december - Jul...

Då var julen snart över vilket känns ganska sjukt. Ingen stor fin gran, julmat, nära eller kära. Har knappt märkt att den kommit och gått, och någon mysig julstämmning ska vi inte tala om. Men varför klaga. Kan inte påstå att jag lidit särskilt mycket, har det så bra här. Bara några dagar kvar och jag vill inget annat än att stanna. Igår firades en liten jul med pepparkaksbak, kalkon och julklappar. Var riktigt trevlig och sådär alldeles lagom. Låt det sista dagarna gå sakta


Jag och min babe



God Jul på Er alla


21 december

Sitter i huset där vi bor. Jag och Fanny är i full gång med att baka Chocolate Chip Cookies, mitt livs kanske första riktiga kakbak. Dagen har spenderats på mallen och massa shopping har blivit avklarad, bland annat en ny volcombikini och en del julklappar. Efter allt handlande begav vi oss till Hooters och åt middag. Måste säga att jag är lätt less på allt ätande ute som vi gör här, saknar den enkla maten hemma. Och på tal om mat så saknas all svensk julmat, ge mig en hårdbrömacka med skinka och senap eller varm glögg och pepparkakor.
 


  


20 december

 Igår var en något annorlunda dag. Jag och Fanny dog nästan, två gånger! Bra gjort av oss att överleva. På kvällen följde vi med på en fest och tro det eller ej, vi pratade med massa människor, på engelska. Bra gjort av oss igen. 

Idag har varit den slöaste dagen hittills. Åkte ett åk i morse, som gick riktigt bra. Lycklig. Sen har jag bara legat på bryggan och sovit, förutom en liten stund då jag och Fanny var ute och åkte longboard. Nu är klockan sex och de  är dags att ta tag i sig själv och göra något. 




18 december

Det är torsdag. Känns lite sorgligt att inte vara hemma och tillbringa kvällen med Madde och Johan. Har för vana att se på criminal minds och käka choklad på torsdagskvällar. Brukar ha sådär lagom mysigt. Men ska inte klaga, har det sjukt bra här. Dagen nere vid sjön har varit fin, börjar att få tillbaka åkningen och det känns riktigt bra. På eftermiddagen tittade till och med solen fram och det blev riktigt varmt. Vill stanna här hela vintern.


7 dagar kvar till julafton

Nu sitter jag i huset, ska snart få massage av Fannybanny. De vill säga om hon håller vad hon lovat. Idag har jag åkt massa skidor och det var varit finare än någonsin. Love. Börjar att bli varmare, ingen sol, men skönt allafall. Åkte i bara shorts utan att frysa, lite typiskt när jag beställde en ny dräkt i morse. Men den kommer komma till användning i vilket fall. Älskar dehär. 


krull, krull, krull


16 december

Tjena träningsvärk. Två dagars träning och jag har sådär lagom ont överallt. Ska kliva upp tidigt i morgon och springa, får hoppas att det hjälper lite. Är så sjukt stel att det kan behövas. Kallt är de också, fortfarande. Hoppas på lite sol i morgon. 


Ett sjukt kallt Texas


14 december

Idag ska vi åka skidor, kan inte bli bättre! Väskorna är fortsatt borta, vilket är något frustrerande, men nya skidan står här redo för att invigas. Taggad som bara den.

Igårkväll kom vi på at det var Lucia, något man knappast märker av här. Inga lussebullar, pepparkakor eller glögg. Heller ingen lussevaka. Känns lite sorgligt. Även om jag varit utomlands vid denär tiden andra år har jag aldrig glömt bort att fira lucia. När jag och syster var småa och hälsade på mormor i Spanien lussade vi för alla grannarna. Ingen där hade någonsin sett små barn i vita linnen och ljus i händerna springa omkring, sjunga och bjuda på bullar på ett liknande sett innan. Och trots att de flesta hört talas om lucia innan blev de mäkta överraskade.



13 december

Väskan med våra skidor är fortsatt borta. Satt nere vid sjön hela dagen och kollade när de andra åkte, något åksugen och avundsjuk blev jag. Men förhoppningsvis dyker de upp i morgon. Hoppas hoppas... Eftermiddagen spenderades till shopping och förutom lite kläder och annat köpte jag ny slalomskida, boots, handtag och hjälm. Ska bli underbart att prova de imorgon.

Dag ett

Som sagt ingen skidåkning för mig idag. Jag och Fanny sitter själva uppe i huset och har sådär lagom trevligt. Var nyss ute och gick för att se oss omkring. Grannarna måste tro att vi är allt annat än normla, vilket vi förmodligen inte är heller.


cp 1 & cp 2 

Texas

Nu är vi framme i Houston, Texas. Äntligen. Resan hit var seg, blev flera timmar försenad i Philadelphia på grund av dåligt väder och dessutom försvann väskorna med alla skidor i Frankfurt. Man får hoppas att de kommer fram snart så att inta alltför många dagar åkning går bort. Det är natt här nu, i Sverige är klockan halv tio på morgonen så jag är inte ett dugg trött. Detta trots att jag rest i mer än ett dygn. I onsdagskväll (kvällen innan vi åkte) hade vi mysigaste tacokvällen hemma hos mig, jag och hela vattenskidgänget. Kommer inte att träffa någon av dem igen förän jullovet är över så det var trevligt.

äntligen

Nu var vi äntligen på väg,  Som jag sett fram emot dehär, härligt. Bara fåtalet timmar kvar till jag åker skidor, solar, badar och shoppar massa kläder. Dendär jobbiga känslan av att jag glömt allt "viktigt" nålar sig fast i bakhuvudet. Men men...



Här har vi en av dom som kommer vara absolut mest saknad.
Madeleine, sötaste vännen.

Pannkaka

Söndag igen, man blir nästan rädd. Veckorna flyger förbi, för att inte tala om helgerna. Igår blev det utgång på Götis, en trevlig och helvriden kväll. Hände en del tråkiga, kanske onödiga saker. Men överlag blev kvällen, som tillbringades med massa trevligt folk, lyckad. Idag gjorde jag pannkakor och kollade på film hemma hos mig tillsammans med vännerna, ett mycket trevligt slut på helgen.

Nu är klockan 02.52 vilket innebär att det egentligen är måndag och därmed bara tre dagar kvar till Texas. Dessa tre dagar kommer dessutom att gå allt annat än långsamt då de är fullt med saker som händer och som ska göras. Bland annat kommer Fanny på tisdag och gör mig sällskap, de ser vi fram imot. Sen ska jag fixa, packa, plugga, träna och på onsdag tänkte jag styra middag hemma hos mig. Något att se fram imot.  

Torsdagskväll

Ledig i morgon, underbart. Det förtjänar jag efter denna vecka. Imorgon ska jag bädda ner mig, kolla på film, äta en stor påse godis och släppa allt annat. Ibland får man göra så. Men bara för ett litet tag.


7 dagar kvar


Nine days left

Kom nyss hem från min kära granne, kollade på film med han, Ted och massa fler. Nu sitter jag och käkar choklad och bör egentligen plugga. Prov i rättskunskap imorgon. Skolan tar kol på mig, tre prov, två arbeten och massa annat bara denhär veckan. Helgen är efterlängtad. Fast det blir förmodligen inget julbord, mamma är sjuk och tyckter att det är bättre om jag håller mig på avstånd. Förmodligen helt rätt då det börjar dra ihop sig. Ge mig värme någon. Vill åka skidor. Vill komma bort från gråa Sverige. 

Igår var jag och julfikade i Ängelsberg med de andra eleverna på vattenskid och wakeboardgymnasiet. Riktigt trevligt måste jag säga. Sådant som vi borde göra oftare, Käkade mackor, mjuka pepparkakor och bytte julklappar. Sista gången alla var samlade innan jul förmodar jag, sen drar vissa utomlands och andra hem till familjen för att fira jul.         


RSS 2.0