Tsunamivarning

Min och systers trip till Noosa bler fortsatt trevlig. Delade en flaska vitt under kvällen och bara myste. Morgonen därpå klev vi upp tidigt för att äta frukost på ett trevligt litet fik i stan innan vi begav oss till stranden. Där spenderade vi förmiddagen och det är verkligen så frukstansvärt vackert. Inget man kan fånga eller beskriva med bilder och ord. Senare på eftermiddagen åkte vi till en hästgård för att rida. Red genom regnskogen, på stranden, genom sjöar och träsk vilket var annorlunda och jättemysigt. Fick dessutom se vilda kängrus på nära håll. På vägen tillbaka till Brisbane stannade vi för ett dopp vid Coolum beach. Blåste en del vilket bidrog till gigantiska vågor och strömmar. Knappt en människa befann sig på stranden, som är både stor och vacker, därimot såg man folk som surfade. Några riktigt duktiga. Stod och kikade ett tag innan vi åkte den sista biten till Brisbane där bio och sedan utgång väntade. Trevligt slut på dagen.


På stranden i Noosa

Syster och en kängru

Noosa - stranden 

Jag och hästen som jag red på

Vaknade imorse av att min housemate knackade på dörren och surrade om något jordskrev. Tsunamivarning! På tv avrådde och varnade de alla människor från att åka till stranden.  Tydligen hade det även visats på nyheterna hemma. Så farligt var de såklart inte. Mer av en säkerhetsgrej. Vattnet hade höjts 20 centimeter på vissa områden. Det var allt. Dock märkte jag av det betydligt mer än så. Tror varenda strandkär människa befann sig på Ikea. Plus några fler. Söndagarna är de värsta och just denna var stressigare än någonsin. Fick jobba över och kom inte därifrån förrän tre timmar försenat. Då drog jag direkt för att hämta syster och möta upp killarna för mexikanskt och glass.


Noosa

Är i Noosa, Sunshine Coast. Väldigt, väldigt vacker plats. Helt underbart. Nyss käkat middag med syster och ska snart ta ett glas vin med de andra. Kommer bli en trevlig kväll. Imorgon väntar stranden med surf, sol och värme.

Igår var en helvetes dag. Fy. Tror hela världen hatade mig. Vaknade med jordens träningsvärk och stressade till jobbet. Väl där tog jag mina saker och knatade iväg för att börja mitt skift. Först efter ett par timmar slog de mig att nycklarna var borta. Självklart. Kvar i bilen, inlåst och utom räckhåll för mig. Ringade och frågade efter hjälp, hela 250 dollar för att plocka ut mina nycklar. De hade jag absolut inte pengar till. I samma stund skickar syster ett sms, har låst ut mig... iförd bekini. Kände för att sätta mig ner i något avlägset hörn och gråta men sprang iställer runt och frågade efter hjälp. Tillslut kom det fram en kille och sa att han kunde öppna min bildörr. Bort med listen och sedan tog han fram en galje, pillade lite och klick, dörren var öppen. Syster därimot, hon fick klara sig bäst hon ville. Idag är hon röd, brändare än någonsin och kommer inte kunna spendera någon mer tid i solen på ett tag. 




 


23 februari 2010

Vattenskidåkning idag. Underbart! Strålande sol, närmare 40 grader varmt och vindstilla. Kan det bli bättre? Åkte dessutom bättre än under dela förra året, detta trots att jag bara åkt fyra åk sedan augusti! Ganska nöjd! Alla dryga spärrar börjar äntligen ge vika.

Har ett svårt beslut att fatta. Beöver någon som kan säga åt mig vad jag ska göra. Kan verkligen inte bestämma mig. Min housemates, de som jag hyr av, får hit en annan tjej i april som ska bo här under ett års tid. Jag sa när jag flyttade in här att jag skulle stanna till antingen april eller oktober och nu vill de alltså att jag bestämmer mig. Är de så att jag vill stanna ska de nämligen säga åt Joseph, den andra killen som hyr här, att flytta. Hjälp mig någon! Har beslutsångest!



Soundwave

Nyss kommit hem från Soundwave Festival. Haft en grymt skön dag med massor av bra musik och trevligt sällskap. Bäst var Jimmy Eat World och Paramore, eller allafall tyckte jag det. Fick inte så mycket bilder från kvällen Beror mestadels på att syster hade kameran och därav innehåller minneskortet enbart bilder på All Time Low, ett band som avgudas stort av min syster.

Om någon timme är det dags att kliva upp och jobba, är så lite sugen man kan bli. Har kommit en tjej från Ikea i Sverige som ska börja jobba med oss, imorgon ska hon vara med mig och tror att det kan bli roligt.


Lite käk, annat och väntan

Paramore och massa galna människor

Jimmy Eat World

En förstor sko


Sandra

Igår var min dag, då fyllde jag ju år. Idag är också min dag! För idag är det nämligen min, och alla andra Sandrors, dag. Min namnsdag! Firar egentligen inte namnsdagar, vem gör det? Men det är ett bra tillfälle att skämma bort sig själv lite extra. Så tänkte jag imorse när jag åt en halv chokladask från Lindt till frukost. En födelsedagspresent från mina housmates Lisa och Paul.

Nu väntar lite shopping för min del. En säng ska köpas! Eller snarare en madrass kanske. Hade jag vartit rik hade jag köpt en riktig säng, tyvär är jag inte de. Men varför köpa en säng när jag redan har en då? Jo för att min syster Sophia lämnar Hälsingland imorgon och beger sig till Arlanda. Hon ska nämligen komma hit och hälsa på mig under tre veckors tid. Planerat in massvis med saker så det ska bli roligt. Skriver mer sen... 
  


Idag fyller jag 20 år!

För tjugo år sedan föddes Sandra Elisabeth Johansson på Hudiksvalls sjukhus.
Det var ett tag se nu.
Idag befinner hon sig i Australien, firar sin födelsedag och saknar nära och kära massor.

Tjugo år idag. Firar på mitt egna sätt. Har spenderat förmiddagen vid Lough Earn Water Ski Lake. Min present till mig själv. Åkte till och med riktigt bra vilket var roligt. Fast såklart drog de in en strom, fick nöja mig med ett åk. Min vanliga otur. Blir mer och mer övertygad om att vädergudarna faktiskt hatar mig. Förmodligen lite extra eftersom det är min dag idag. 

 
Hör öser regnet ner och jag ser lagom nöjd och blöt ut


15 februari 2010

Dehär är min sista dag som tonåring! Imorgon fyller jag tjugo år. Herregud. Jag har lite ångest, jag vet inte varför men jag har det allafall. Kanske kan det vara för att jag inte vill bli vuxen. Kommer ju inte vara mer gammal eller mogen imorgon än vad jag är idag. Men att vara tonåring är på något sätt betryggande, då har man fortfarande rätt att säga att man är ett barn. Och ett barn, de är något jag kommer att förbli ett bra tag till.

Igår var det alla hjärtans dag. För er i sverige är det fortafarande alla hjärtans dag. Hos mig är klockan sju på morgonen och jag kom nyss hem. Sitter i sängen och äter frukost. Hoppas att bästa vännerna och familjen har det bra nu. Själv hade jag en bra dag igår. Åt middag på en sushirestaurang, jag älskar sushi, därefter köpte vi glass på Cold rocks och sedan såg vi filmen Valentine's day på bio. 

Nu ska jag ut och springa för att sedan lägga mig vid poolen och njuta av solen och denna sista tonårsdag. 

 


13 februari

Två sköna dagar har gått sedan jag skrev sist. Dessa har bland annat spenderats på South bank. Första dagen var jag dit själv eftersom alla andra jobbar under veckorna och igår tog jag med mig Johan. Ett av de finaste ställena i Brisbane. En stor park längs floden där det finns en lagun som man kan bada i och en sandstrand. Strax intill finns en köpgata med butiker, kaffeer, bio och restauranger. Solade, badade, läste, åt och bara tog det lugnt. 

Nu är klockan sju på morgonen, det är lördag och jag ska strax till jobbet. Nyss smällt i mig ett paket glass och lite körsbär. Bra uppladdning inför jobbet. Känns något drygt att jobba en dag som denna. Klarblå himmel och vännerna här ska spendera dagen på Guldkusten, Surfers Paradise och dyka med delfiner. 

   


10 februari 2010

Idag har varit slöaste dagen på länge. Inte gjort någonting värt att berätta om. Köpt en ny toalettsits eftersom jag, dum som jag är, ställde mig på den som fanns där och rasade rakt igenom ner i toaletten. Skrapade upp knät på köpet. Tycker ju att en toalettsist, även om denna var gjord i plast, ska klara mina dryga sextio kilo. Men icke.

Party med arbetskamraterna på Ikea igår. Konstigt att se hur alla såg ut i vanliga kläder. Är så van att se alla i uniform och med mössa/keps att jag inte ens kände igen en del av dem. Bara ett utsläppt hår gör enorm skillnad (använder ju hårnät i köket och så). Har arbetet med dessa människor i snart tre månader, så att se hur de egentligen ser ut var riktigt roligt. Under kvällen åt vi massor med god plockmat, drack champagne och spelade något spel. Inget jag sätt innan och vet faktiskt inte vad det heter på svenska.


6 februari 2010

Sitter ensam hemma. Söndagkväll. Rastlös. Hungrig, proppmätt, törstig och illamående på samma gång. Typisk söndag. 

Igår åkte jag tillsammans med mina housemates till en husfest utanför Brisbane. Ganska trevligt var det. Rolig att komma ut samt träffa lite nytt folk. Att kliva upp imorse och pallra sig till jobbet var mindre trevligt. Kände för att ligga i all evighet. Väl där var det dessutom en unge som kräktes. Flydde illa kvick, gömde mig i köket och ringde till städerskorna som fick ta reda på röran.

Åkte till Sunshine Coast igen för någon dag sen, bilder därifrån


 


4 februari 2010

Fixat och försökt fått ordning på alla papper och annat som måste fyllas i och betalas till bilen. Inte bara inte. Varit till banken och till nått typ försäkringsbolag så det är klart. Nu ska den bara registreras på nytt och eftersom jag inte är australiens medborgare innebär detta ännu ett dussin formulärer som ska fyllas i innan något annat kan hända. Jag fattar noll.  

Ska jag lägga mig vid poolen en stund innan Lisa kommer hem. Då väntar gym och sen ska jag hämta ut en ny mobil på posten. Kan behövas då min är ganska sliten.

Här är gatan jag bor på



2 februari 2010

Första lediga dagen på länge. Struntade i gymmet i morse och sov riktigt länge istället. Tog sedan en färja in till Brisbane med killarna för lite käk och shopping. Är för stunden, efter bilköpet, väldigt fattig så köpte inget. Inna färjan hem tog killarna en öl och jag en dricka. Sen hände dagens läskigast. Kände något på bröstet. Kikade ner och såg en spindel krypa ner mellan tuttarna. Blev lite smått skräckslagen och drog upp tröjan för att se vart den tog vägen. Borta. Lämnade dock ett bett som nu kliar och svider som attan. Har smörjt in det med insektskräm. 

  


1 febeuari 2010

Imorse köpte jag och min housemate Lisa varsit gymkort och gjorde vårt första pass på nya gymmet. Stället var helt nytt och inte speciellt dyrt. Fanns allt man behövde och lite till, alla löpbanden hade varsin liten tv och de som jobbade där var dessutom trevliga. I medlemskapet ingår både personlig tränare och hjälp med upplägg och pogram om man vill. Enligt Lisa ska vi tydligen göra fem pass i veckan, får se hur det blir med de.

Igår såg jag filmen The Road på bio. Se inte den. Himlans deprimerande film. Handlade om jordens undergång och de sista kvarlevande människorna. Allt var grått och dött och de människor som fortfarande fanns vid liv överlevde genom att fånga och äta varandra. Utom huvudrollsinnehavarna såklart, de var de "goda" och käkade insekter och annat de kunde hitta som fortfarande inte dött. Fast dehär är ju vad jag tycker.


RSS 2.0